HABER MERKEZİ

Buğday ekili alanlarda inceleme yapan Edirne Tarım İl Müdürü Atilla Bayazıt, yağan kar ve beraberinde sıcaklıkların düşmesiyle, buğday gelişiminde sürecin normalleştiğini belirtti.

Trakya genelinde kış ayı başlamasına rağmen uzun süre mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ekili tarlalardaki buğdayların gelişim sürecini etkiledi. Bazı tarlalarda buğdaylarda sararma gözlenirken, çiftçi ise üst gübreleme konusunda zaman kargaşası yaşamaya başladı. 2 gün önce kentte kar yağışıyla birlikte düşen hava sıcaklıkları ise buğdayın gelişiminde sürecin normale dönmesini sağlarken, çiftçinin de yüzü güldü.

Buğday ekili tarlalarda incelemede bulunan Edirne Tarım İl Müdürü Atilla Bayazıt, "Aralık ayı ve Ocak ayı içerisinde bugüne kadar sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, İlimizde yetiştirilen buğdayın gelişme sürecini hızlandırmış, azot ihtiyacını ön plana çıkarmış ve çiftçilerimizde üst gübre uygulamaları konusunda zaman kargaşası yaratmıştır. İlimizde dün itibariyle yağan kar ile birlikte hava sıcaklığının düşmesi, buğdayın gelişiminin normalleşmesini sağlamıştır. Çiftçilerimize hayırlı, bol bereketli bir sezon diliyorum" dedi.