HABER MERKEZİ

Tarımsal faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulunan Karaca, şunları söyledi: “Bahçe budama ve temizlik çalışmaları sona erdi. Meyve ihracatı yaptığımız için dönemlik ilaçlama faaliyetlerimiz olacak. Bölgede iyi bir verim elde etmek amacıyla elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.”

ÜRETİCİLER OLARAK ÇALIŞMAMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Çeribaşı’nda yetişen ürünlerin sadece Türkiye’de değil; Avrupa ülkelerinde dahi marka konuma geldiğini ifade eden Ahmet Karaca, “Bu yıl ihracatın iyi geçeceğini düşünüyoruz. İhracatta bulunan 4 firma şimdiden bölgemize gelerek üreticilerimizi ziyaret etti. Üreticiler olarak çalışmamıza devam edeceğiz. Bölgemiz inşallah iyi bir hasat süreci yaşar. Ülkemize ve üreticimize katkısının olacağını düşünüyoruz. Ayrıca, 2018 bizim sertifikasyon yılımız olacaktır. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun tanıtım anlamında bizlere katkısı olmuştur ve kendisine teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

600 TON İHRACATTA BULUNULMASI BEKLENİYOR

 “Bu yıl ne kadar ihracatta bulunulması bekleniyor?” şeklindeki soruya cevap veren Karaca sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yıl kiraz ürününde yaklaşık 600 ton ihracatta bulunulması bekleniyor. Eğer geçen yılın verim oranlarını yakalarsak, bu rakamları yakalarız. Çilek ekimi de devam ediyor. Bölgenin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabileceğimizi düşünüyorum. Şu ana kadar hava koşulları istediğimiz gibi gidiyor. İnşallah bundan sonraki süreçte her şey daha iyi olur.”