Kaymakam Bekir Dınkırcı, dün makamında kabul ettiği gazetecilere yerel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasına yerel basında yer alan “Beyendik’te şarbon karantinası” başlıklı haberlere ilişkin olarak bilgi vererek başlayan Kaymakam Dınkırcı,  söz konusu bölgede ortaya çıkan sorunla ilgili olarak her türlü idari ve fenni tedbirlerin alındığını belirtti.

Dınkırcı,  “Konu teknik bir konu, bizim görev ve sorumluluğumuzda olan bölümü ile ilgili olarak gerekli idari ve fenni tedbirler alınmış durumdadır. Bu konuda komşu ilçelerimizin müdürlükleri de bilgilendirildi. Bölgemizde yapılacak olan aşılama çalışmaları için talepte bulunduk” diye konuştu.

KAPALI SPOR SALONU BÜYÜK ÖLÇEKLİ OLACAK

Konuşmasını Edirne İl Özel İdaresi tarafından Keşan’a yaptırılacak olan kapalı spor salonu hakkında bilgi vererek sürdüren Dınkırcı,Keşan büyük ölçekli bir ilçe. Başlangıçta herhangi bir okula spor salonu kazandırma düşüncesi olarak gelişti. Bel-Koop okullar bölgesi; yapacağımız tesisten orada yaşayan nüfusda faydalansın, halkda faydalansın. Mevcut proje küçük ölçekli bir proje. Bunu yapmak yerine daha büyük ölçekli proje nasıl yapabiliriz diye arayışlarımız devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz şu an arsamızın da standartlarına uygun bir şekilde proje çizdiriyor. Bu proje çizildiği zaman sayın valimize arz edeceğiz. Maliyeti yaklaşık şu diye hareket edeceğiz. Sadece öğrenciler spor yapsın diye değil de, hem öğrenciler, hem bölgedeki okullar hem de vatandaş spor yapsın. Yani biraz daha büyük ölçekli olacak. Kapalı spor salonunun yeri Anadolu Lisesi’nin yanında ve orada üç buçuk dönüm arazi var. Amacımız bu tesisi bir okul değil de birkaç okul kullansın istiyoruz. Hatta bölgedeki vatandaşlar da kullansın.  Bunun için elimizdeki arsaya uygun bir proje geliştiriyoruz” diye konuştu.

KAYMAKAMLIĞIN BÜTÇESİ YOK

Siğilli Köyü Romanları Kalkındırma Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kadir Gözeri’nin Siğilli Bamya Festivali ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya da değinen Kaymakam Dınkırcı, teknik olarak Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü olarak her türlü desteği sağlayacaklarını kaydetti. Keşan Kaymakamlığı’nın bütçesi olan bir kuruluş olmadığının altını çizen Dınkırcı, şunları söyledi:

FESTİVALİN MALİ BOYUTU FARKLI BİR KONU

 “O derneğin bir festival projesi var. Kültür Turizm Müdürlüğüne gönderildi. Uygun görülürse oradan mali destek alma gibi bir imkanı var. Ticaret Odası’nın da Siğili Bamyasının tescil çalışması var. Olayın mali boyutu ile ilgili Kütüphane Müdürlüğümüzün bir çalışması var.  O proje il müdürlüğü tarafından uygun görülmediği durumda ise festivali gerçekleştirmek derneğin sorumluluğunda. Biz teknik bilgi vermek için hazırız. Hem derneğe, hem vatandaşlara, hem tüm kurum ve kuruluşlara bilgi vermek bizim görevimiz. Festivalin mali boyutu farklı bir konu. Hazırlanan festival projesi Edirne İl  Kültür Turizm Müdürlüğüne gönderildi. Orası uygun görürse  desteklenir.  Eğer  olumlu bir yanıt gelmezse dernek yönetimi  Keşan’daki sivil toplum kuruluşları ile görüşüp destek isteyebilir.”

YAYLA BALIKÇI BARINAĞI ÖNEMLİ BİR SORUN

Açıklamasını önceki gün Edirne’de katıldığı İl Sağlık ve Güvenlik toplantısına ve Erikli yolundaki trafik sorununa değinerek sürdüren Dınkırcı,  trafik ulaşımı konusunda tüm kişi, kurum ve kuruluşlara iş düştüğünü ve bir eşgüdüm içersinde görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Dınkırcı, Yayla sahilinde bulunan ve çevreye kirlilik saçan balıkçı barınağı ile ilgili girişimlerde bulunulacağını, ancak şu an için kısa vadede gündemde olan bir gelişme olmadığını da bildirdi. Dınkırcı mevcut haliyle Yayla Balıkçı Barınağının sahil bölgesinde önemli bir sorun olduğunu da ifade etti.

TARIM SİGORTASI VE TOPRAK TAHLİLİ ÇOK ÖNEMLİ

Açıklamasının sonunda masasında bulunan buğday ve arpa başaklarını eline alan Kaymakam Dınkırcı, bölgemizin tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu bir kez daha ifade ederek, çiftçilerin TARSİM Tarım Sigortası’nın ve toprak tahlilinin önemine varmalarını istedi. Dınkırcı, Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı özellikli 3 günlük tahminlerin büyük bir oranda tuttuğunu da ifade ederek, tarlasında herhangi bir çalışma yapacak olan çiftçilerin bu siteden faydalanmaları gerektiğinin altını çizdi.