Görülen talep artışı üzerine bir süredir haftanın Cumartesi ve Çarşamba günleri kurulmaya başlanan Keşan Canlı Hayvan Pazarı, geçen hafta da en hareketli ve alışverişin en bol olduğu günlerinden birini yaşadı.

Bölgemizin diğer büyük canlı hayvan pazarlarından biri olan Havsa Canlı Hayvan Pazarı’nın görülen bir hastalık nedeniyle 60 gün süre ile kapatılması da Keşan pazarına olan ilginin artmasına neden oldu.



İŞLER YOLUNDA

Keşan Canlı Hayvan Borsası Sorumlu Yöneticisi Vahittin Ceylan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada hem satan için hem de mal almak isteyenler için işlerin şu an çok iyi gittiğini söyledi. Havsa Canlı Hayvan Pazarı’nın 60 gün süre ile kapatılmasının ardından Keşan’da bölgenin en büyük pazarının kurulmaya başladığını belirten Ceylan, Nedense içimizde bazı Havsa Canlı Hayvan Pazarı aşıkları vardı. Bu kapanmanın ardından bunlar Keşan’a döndü.  Bu hafta Havsa pazarı açıldı ama sadece Uzunköprü esnafı pazarımıza gelmedi onun dışında herkes burada.  Havsa pazarının tekrar açılması işlerimizi ancak yüzde 10-20 düzeyinde etkiler” diye konuştu.

BAZI EKSİKLİKLERİMİZ VAR

Keşan pazarında yaşanan yoğunluğun beraberinde bazı eksiklikleri açığa çıkardığını da kaydeden Ceylan,Hayvan getiren araçlar ve alışveriş için gelen insanlar için bazı düzenlemeler yapmamız gerekiyor.  Fiziki şartların düzeltilmesi için çalışmalar başlatacağız” dedi.

FİYATLAR KURBAN BAYRAMINA KADAR BÖYLE GİDER

Keşan Hayvan Pazarı’nın 1980’li ve 1990’lı yıllarda Trakya’nın en büyük pazarı olduğundan

da söz eden Ceylan,Şimdi artık bu doğrultuda ilerlemeye başlamış durumdayız. Haftanın iki günü de pazar kurarak bölgemiz yetiştiricisine ve tüccarına hizmet üretiyoruz” diye konuştu. Keşan Canlı Hayvan Pazarı’nda gerçekleşen fiyatlar hakkında da bilgi veren Ceylan, Karkas dana etinin 16 lira 50 kuruş, kaliteli sığırın 12 lira, kuzunun da baskülünün 10 lira olduğunu bildirdi. Şu anki fiyatların nispeten iyi olduğuna da değinen Ceylan, hayvan yetiştiricilerinin girdi maliyetlerinin her geçen gün artmakta olduğunu, bir çuval yemin 50 liradan alındığını ayrıca saman fiyatlarının da her geçen gün yükselmekte olduğundan söz etti ve “Ben bugünkü fiyatların önümüzdeki Kurban Bayramı’na kadar bu şekilde devam edeceğini umuyorum. Artık fiyatlar bundan aşağı da düşerse yetiştirici çok zor durumda kalır” şeklinde konuştu.