Trakya'nın en büyük canlı hayvan pazarlarından biri olma özelliği de taşıyan Keşan Canlı Hayvan Pazarı, geçen hafta çok hareketli geçti.

HAREKETLİLİK HAFTAYA DAHA DA ARTAR

Bir günde 100’ü aşkın büyükbaş ve 250 dolayında küçükbaş hayvanın el değiştirdiğini belirten yetkililer, daha önceki haftalarda bu rakamların bunun yarısı düzeyinde gerçekleşmekte olduğunu ifade ettiler.  Keşan Canlı Hayvan Pazarının modern yapısının yanısıra, yapılan kontrol ve denetimler nedeniyle de oldukça güvenilir olduğunu kaydeden yetkililer, “Havsa Canlı Hayvan pazarının 60 gün süre ile kapatıldığı açıklandı. Önümüzdeki hafta buradaki işlerin daha da artmasını bekliyoruz” diye konuştular.

Keşan Canlı Hayvan Pazarı Sorumlu Veterineri Ayhan Er de, satış için getirilen tüm hayvanların gerekli olan belge ve sağlık kontrollerinin tam ve eksiksiz bir şekilde yapılmakta olduğunu belirterek, “Eğer bir eksiklik tespit edersek hayvan pazarına girmelerine kesinlikle izin vermiyoruz. Ayrıca bu konudan yetkilileri de haberdar ediyoruz. İlgili makamlar Keşan’a kaçak ve evrakları eksik hayvan girmemesi konusunda gerekli olan her türlü önlemi alıyor.” şeklinde konuştu.

Keşan Canlı Hayvan Pazarında geçen cumartesi günü yaşanan hareketlik nedeniyle yaklaşık 500-600 bin lirayı bulan bir paranın piyasaya girdiği ve bunun ilçemiz ekonomisine canlılık kattığı da ifade edildi.