Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hüseyin İnce,  önceki gün yaptığı açıklamada kurum olarak 2014 yılı içinde yapmaları gereken tüm görev ve çalışmaları yerine getirdiklerini ve meydana gelen zarar ziyan olaylarında tarafları bir araya getirerek uzlaştırdıklarını söyledi.

KAMU GÖREVİ YAPIYORUZ

Açıklamasına hasat mevsiminin bittiğine dikkat çekerek başlayan İnce, geride kalan çiftçilik sezonu boyunca rutin olarak yapmaları gereken tüm görevleri kadrolu 2 korucu ile yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, Biz bir anlamda kamu görevi yapıyoruz. Keşan’daki belli kurumlar bize güvenerek bu göreve getiriyor. Burada elimizdeki yetkiler doğrultusunda gerektiği zamanlarda çiftçiler ve hayvan sahipleri arasında aracı görevini yerine getiriyoruz. 4081 Sayılı Çiftçi Malları Koruma Kanunu’nu kapsamında bize düşen bir görev olduğunda bunu yerine getiriyoruz. Sorun bizi aştığı zaman vatandaş ilgili mahkemeye giderek başvurusunu yapıyor.” dedi.

TARIM ARAZİLERİNDE ZARAR ZİYANI ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olarak 35 bin dönüm araziyi kontrol ettiklerini ve önümüzdeki yıl bu rakamın İzzetiye ve Paşayiğit mahallelerinin katılmalarıyla 50 bin dekarın üzerine çıkacağını da kaydeden İnce,  şöyle konuştu: “Seneye 50 bin dönümün üzerinde bir sorumluluk sahamız olacak. Bu görevi 2 korucu ile en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.  Bazı vatandaşlar   diye soruyor ve bize birtakım eleştiriler geliyor. Biz yazın Keşan’daki bütün hayvan sürülerini gece ve gündüz takip ediyoruz. Keşan’daki tüm tarım arazilerini zarar ziyandan ve hırsızlıklardan korumaya çalışıyoruz.  Bizim kurumumuzun kuruluş amacı özellikle hayvanların salma olarak gezdikleri zamanlarda tarım arazilerindeki ekili, dikili ürünlerin korunması. Biz özellikle yaz mevsiminde gece ve gündüz tüm ekili araziyi bu yönde kontrol ediyoruz.  Vatandaşlar zaman zaman bize eleştiri getiriyor ama biz her zaman imkanlarımız doğrultusunda elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Sadece 2 mobilet ile tüm araziyi gezip kontrol ediyoruz. Başka hiçbir aracımız yok.”

BEYENDİK - KEŞAN ARAZİ YOLU YAPILDI

Açıklamasının sonunda geçtiğimiz günlerde Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in talimatı ile yaptırılan Beyendik- Keşan mera yolu ile ilgi olarak konuşan İnce, bu mera yolunun yapılması için vatandaşlardan kendilerine çok yoğun bir talep geldiğine değinerek, “Biz de bu konuda bir dosya hazırlayarak Keşan’da yapılan Özel İdare toplantısına gelen sayın Valimize ve İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı’ya  o toplantıda ulaştırdık. Bu yol sayın Valimizin talimatı ile aradan daha birkaç gün bile geçmeden 2 günlük bir çalışmayla yapıldı. Beyendik, Hacıköy, Pazardere ve o bölgede bulunan köylerimizdeki vatandaşlarımız bu yolu kullanarak hem Keşan Küçük Sanayi Sitesi’ne hem de mezbahaya artık rahatça ulaşabilecekler. Bu konuda başta Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin olmak üzere İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı’ya ve AK Parti’li il genel meclisi üyelerimize çok teşekkür ederim. Beyendik, Keşan arasında olan bu arazi yolu artık köylerden gelen vatandaşlarımızın Beyendik sapağından itibaren isterlerse İstanbul yolunu kullanmadan Keşan’a ulaşabilecekleri bir hale geldi.” diye konuştu.