Edirne’nin Havsa ilçesinde,  cumartesi günleri kurulan hayvan pazarının, bir küçükbaş hayvan işletmesinde çiçek hastalığı görülmesi nedeniyle kapatılması Keşan’daki hayvan pazarını hareketlendirdi.

Havsa Hayvan Pazarı’nın 60 gün süre ile kapatılmasının ardından bölgedeki hayvan hareketinin ağırlıklı olarak Keşan Hayvan Pazarı’nda olacağını ifade eden Veteriner Hekimi Ayhan Er, Keşan Hayvan Pazarının potansiyelinin yaklaşık 3 kat arttığını söyledi.

Er, sözleri şu şekilde sürdürdü: “Havsa merkezde çıkan koyun çiçek hastalığı sebebiyle 2 ay süre ile hayvan pazarı kapatıldı. Aynı güne denk gelen Keşan canlı hayvan pazarının potansiyeli yaklaşık 3 kat artmıştır. Bu durum özellikle Havsa’ya giden Paşayiğit esnafının Keşan’a gelmesi, bunu takiben büyük çapta hayvan alan tüccarı da Keşan’ımıza çekmiş olup durumun devam etmesi halinde Keşan üreticisinin hayvanını daha ekonomik şartlarda satma imkânı doğmuştur. Borsa yetkilileri ile yapılan görüşmede gerek alıcı ve gerek satıcının daha rahat şartlarda alış veriş yapabilme imkânı yaratılması için çaba sarf edilecek. Bulaşıcı hayvan hastalıkları ile mücadele amacıyla asayiş ekipleri ve tarım ilçe ile koordineli çalışılacak. Hayvan satışlarında da aynı oranda artış gözlemliyoruz. Paşayiğitli hayvan yetiştiricilerin bizim pazarımızı kullanması çok önemli. Hayvan hastalıkları sona erdiğinde de bu üretici ve satıcıları burada görmekten mutlu oluruz. Elimizden geldiği kadar imkânları en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz.”

Ayrıca Veteriner Hekimi Ayhan Er, pazara giren hayvan sayısının her geçen gün artarak devam ettiği belirtti.

Bu haftaki hayvan sayıları şöyle oldu:

İnek: 140

Düve: 96

Dana buzağı: 75

Tosun: 52

Koyun: 40

Keçi: 75

Kuzu: 146

Oğlak: 60 olarak belirlenmişti.