Keşan İlçesi Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kırım, dün yaptığı açıklamada Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile birlikte düzenledikleri Arıcılık ve Bal Üreticiliği kursunun sona erdiğini ve 56 kursiyerin belge almaya hak kazandığını bildirdi.

ÇOK AKTİFİZ

Kursiyerlerin verilen derslerle ve onlara dağıtılan kitap ve broşürler ile bilgilerini pekiştirdiğini ve özellikle dağıtılan kitapların çok yararlı olduğunu belirten Kırım, “Bu kitaplar onların her zaman ellerinin altında olacak. Karşılaştıkları bir sorun olduğunda hemen başvurabilecekleri bir bilgi kaynakları oldu. Biz sadece açtığımız ve ileride açacağımız kurslara katılacak olan kursiyerlere değil ‘ben arıcılıkla, bal üreticiliği ile ilgileniyorum’ diyen herkese karşılaştıkları sorunların çözümlenmesi anlamında her türlü bilgi desteğini vermeye hazırız. Arıcıları bu işi yaparken kullanmaları gereken malzemeleri alırken, kalite ve fiyat konusunda bilgilendiriyoruz. En iyi malzemeyi en uygun fiyatlara almaları konusunda yardımcı oluyoruz. Biz yönetim olarak çok aktifiz. Edirne’nin ilçelerinden İpsala, Enez, Meriç ve Uzunköprü’den birliğimize üye olmak isteyen arıcılardan gelen talepler var” dedi.

DESTEKLEMELERİN ÜRETİCİNİN HESABINA YATIRILMASI ÇOK İYİ OLDU

Arıcılık destekleme ücretlerinin bu yıl ilk arıcıların bağlı bulundukları birliklere değil de arıcıların kendi hesabına yatırıldığını ve bu uygulamanın son derece memnuniyet verici olduğunu da kaydeden Kırım, şöyle konuştu: “Üreticilerimiz bu uygulamadan son derece memnun. Daha önce arıcının destekleme bedeli birliğin hesabına yatıyor, birlik yaptığı kesintilerden sonra vatandaşın parasını veriyordu. Arıcı, birliğin aidat ücretini bilmiyor, diğer masraflar diyerek yapılan kesintilerin ne olduğunu bilemiyordu. Destekleme ücretlerinin arıcının kendi hesabına yatırılması ile üreticilerin birliklerine olan aidat parası ve diğer giderlerin ne kadar olduğu konusunda haberi olmaya başladı.”

PLAKALARI 1,5 LİRADAN VERİYORUZ

Keşan İlçesi Bal Üreticileri Birliği’nin çok şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü ve gelecek her arıcıya kapılarının açık olduğunu da söyleyen Kırım, “Bizde birliğe giriş ücretinin dışında hiçbir ek ücret alınmamaktadır. Kovan plakalarının tanesini 1.5 liradan üyelerimize dağıtıyoruz. 1.600 adet sipariş vermiştik tamamı tükendi. Şimdi Çok daha fazla plaka siparişi verdik ve üyelerimizi mağdur etmeden süresi içinde teslim edeceğiz. Üyelerimize verdiğimiz her söz bizim taahhüdümüz oldu. Biz birlikten güç doğduğunu biliyoruz ve birlik içinde çalışmalarımızı hep birlikte yürütüyoruz.” diye konuştu.

55 ÜYEMİZİN 7 BİN 500 KOVANI VAR

Birliğin şu an için 58 üyesinin olduğunu ve bu üyelerin sahip oldukları kovan sayısının da yaklaşık olarak 7 bin 500 olduğunu da bildiren Kırım, “Birliğimiz her geçen güçlenerek büyümeye devam ediyor. Şu an gerekli başvurusunu yapmış, evraklarını tamamlamış ancak zaman bulamadığı için birliğe gelip son işlemlerini yaptıramamış 35-40 arkadaşımız var. Bunlarla birlikte şu anki üye sayımız 80’i buldu diyebiliriz” dedi.