AYŞİN SEÇİL GEZER

Gültekin, Keşan Ticaret Borsası Mezbaha İşletmesi'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda vatandaşlara hizmet vereceğini belirterek, “Bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi Keşan Kurban Komisyonu’nun almış olduğu karar çerçevesinde alınan sıra numaralarını esnafımıza pay edeceğiz. Kurban sahipleri, işletmemizde kesim yapan Ticaret Borsası üyesi esnafımızdan kurbanlık hayvan satın alırlarsa sıra numaralarını bankadan değil, kurbanlıklarını satın aldıkları esnaftan alacaklar. Bankaya gidip sıra almalarına gerek yok. Kendi imkânlarıyla, kendi işletmelerinden ya da başka bir işletmeden hayvan satın alan kurban sahipleri ise bankadan sıra alacaklar. Bu sene büyükbaş hayvan kesimi 200 TL, küçükbaş hayvan kesimi de 65 TL olarak belirlendi. Sıra numarasında ki düzeni sağlamanın amacı işletmemizdeki kesimin düzenini sağlamak. Bir diğeri de kesildikten sonra kasap esnaflarımız bu etleri kurban sahipleri arasında pay ederler. Amacımız; kasaplardaki yığılmaları önlemek ve her kasaba eşit bir şekilde kesilen etin gitmesini sağlamak.” ifadelerini kullandı.

HAYVAN PASAPORTUNU BULUNDURMAK ZORUNLUDUR

Kurbanlık kestiren bütün vatandaşların mutlaka hayvan pasaportlarıyla işletmeye gelmelerini gerektiğini kaydeden Gültekin, “Hayvan kabulü yapılırken yanında hayvan pasaportunu bulundurmaları zorunludur.  İl dışından gelen hayvanları için ise yurt içi sevk raporunu mutlaka istiyoruz.” dedi.

DAMIZLIK DEĞERİ TAŞIYORSA DİŞİ HAYVAN KESİMİ KESİNLİKLE YAPILMAYACAKTIR

Hüseyin Kadri Gültekin, bu yıl da Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın aldığı kararla damızlık dişi hayvanların kesiminin yapılmayacağını ifade ederek, “Dişi hayvan kesimi isteyen hayvan sahiplerimiz varsa, bunların damızlık değerini yitirdiğine dair mutlaka serbest veterinerden rapor alması gerekiyor. Bu raporla birlikte gıda, tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğüne giderek, buradaki veteriner hekimlerinde raporun doğruluğunu teyit etmesi gerekiyor. Hayvan raporu ve pasaportuyla beraber işletmemize geldikleri zaman damızlık değerini yitirmiş olan hayvanlarında kurbanlık olarak kesimi yapılabilecektir. Bunun dışında hayvan damızlık değeri taşıyorsa dişi hayvan kesimi kesinlikle yapılmayacaktır” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARIMIZA EN İYİ HİZMETİ SUNMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Personel olarak da Kurban Bayramı'na hazır olduklarını dile getiren Gültekin, şunları söyledi: “Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız. Yine her zaman olduğu gibi işletmemizin yan tarafında bulunan açık alanda gelen misafirlerimizi ağırlayacağız. Onlara kahvaltı, çay, kahve ve su ikramımız olacak. Yurttaşlarımız burada sıralarının gelmesini beklerken, alanda da dinlenerek çay ve kahvelerini içebilecekler. Bayram havasında, bir bayram olması dileğiyle”  

Kurban kesiminin bayram namazının ardından başlayacağını söyleyen Hüseyin Kadri Gültekin, tahmini kesim saatinin 07.45 olarak belirlendiğini de sözlerine ekledi.