Yerel basına açıklamada bulunanların düşüncelerinin saygıyla karşılanması gerektiğini kaydeden Canbakkal, Mutlaka onların da kendilerine göre yorum itibarıyla haklı olduklarını iddia ettikleri yanlar olabilir” dedi.

ORMANLAR EN KIYMETLİ DOĞAL DEĞERLERİMİZ

Dünyada ve özellikle son yüz yıl içinde çevre sorunlarının ortaya çıktığına ve bu olumsuz durumun başta insan olmak üzere tüm canlıların yaşamlarını etkilemeye başladığına dikkat çeken Canbakkal, şunları söyledi: “Ormanlar önemi ve kıymeti günümüzde çok daha ön plana çıkan en kıymetli doğal varlıklarımız, değerlerimiz. Bunları korumak için Orman Kanunu’muz var. Bu kanun çok özel ve sert bir kanundur. Hatırlarsınız ormanlara çok uzun yıllar hayvan sokmak tamamen yasaktı. Böyle bir uygulama yıllarca sürdü. Ama son 10-15 yıldan beri gelişimini belirli bir noktaya kadar tamamlamış, kendini kurtarmış ve küçükbaş hayvanların dolaşmasında bir mahzur görülmeyen ormanlara bu kısıtlam, bu yasak kaldırıldı. Ormanların bölgemizde hayvancılığın gelişmesini olumsuz yönde etkilediği konusunda bize bugüne kadar intikal eden böyle bir mağduriyet veya sıkıntı söz konusu değildir.

ÖNCELİK MERALARA VERİLMELİ

Çünkü bölgemizde bol miktarda mera var. Eğer hayvancılık söz konusu ise başta bu mevcut meralarımız kullanılmalı. Gerekiyorsa meralarımız rehabilite edilmeli. Hayvancılığın gelişmesini ele alırken olaya meraların ıslah edilmesinden başlanmalı. Bu konu daha öncelikli olarak dile getirilmeli. Orman alanlarından daha fazla istifade edilmesi sağlanmalı. Bunun yanında kendini kurtarmış ormanlıklarda küçükbaş hayvanların dolaşımının serbest bırakılmasını öngören anlayışı desteklediğimizi söyleyebilirim.

KÖYLÜLERİMİZLE HER ZAMAN GÖRÜŞME HALİNDEYİZ

Yine de doğal kaynağımız ormanlarımızı tahrip etmeden gerekli faydayı sağlamak için köylülerle birlikte her zaman görüşme ve fikir alışverişi içindeyiz. Bu aynı zamanda Orman Bakanlığı’nın da politikasıdır. Bu ormanlardan başta içinde yaşayan insanlarımızın faydalanması en doğru olandır. Haliyle onların mağdur olacağı bir davranış içinde olmamız söz konusu değildir. Ayrıca bir kez daha söylüyorum bize bu konuda bugüne kadar herhangi bir sıkıntı iletilmedi”