Saat 13.00’te başlayan toplantı bakanlık temsilcileri Eyüp Farsak, Güven Güler, Ramazan Sel, Kenan Özdal ve Erol Üstüner gözetiminde yapıldı.

Verilen önerge sonucu toplantının divan başkanlığına Güner Arıcan, başkan vekilliğine Harun Özkaya, katip üyeliklerine de Hüseyin Gürakar ve Hasan Aydın oy birliği ile getirildi.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından; yönetim kurulu faaliyet raporu, bilanço, kâr ve zarar cetveli ile 2013 yılı tahmini bütçesi Birlik Muhasebe Sorumlusu
 Barış Kanmaz, denetim kurulu raporu da Birlik Denetleme Kurulu Üyesi Ali Bostancı tarafından okundu.


2013 yılı tahmini bütçesinin 910 bin TL olarak kabul edilmesi ve kurulların ayrı ayrı aklanmasının ardından, üyelik giriş aidatı ve yıllık aidat 100 TL olarak belirlendi.
Birlik işlemlerinin yürütülebilmesi için yönetim kuruluna gerekli yetkilerin verilmesinden sonra, Birlik tüzüğünün 6. maddesi gereği yönetim kurulu kararı ile üyelikten ihraç edilen üyelerin durumu görüşüldü. 255 kişinin Birlik’ten ihraç edildiği kaydedildi.

BAŞAK: BU KAFAYLA BU BİRLİK BATAR

İhraç maddesi onaylandıktan sonra söz alan üyelerden Halit Başak, ihraç edilen üyelerin yönetim yüzünden ihraç edildiğini belirterek, “Şu an mevcut olan yönetim nedeniyle üyeler birliğe olan görevlerini,tepki göstermek için yerine getirmiyorlar. Bu birlik bu yönetim ile yakında batar. Her üye kooperatifine, kooperatif üyesine sahip çıkmalıdır. İhraç edilen üyelere bakıldığında genelde köy olarak birlik ile çalışmama kararı almışlar. Bunun nedenini yönetim biraz araştırsın.” dedi.

MERİÇ: İHRAÇ EDİLENLER BİRLİĞE SÜT DÖKMEYEN ÜYELER

Bu konuda söz alan Başkan Nevzat Meriç de konuşmasında, “Biz bu ihraç işlemlerini yasal dayanaklar ile yapmaktayız. Burada yönetimin bir kusuru yoktur. Birliğe süt dökmeyen üyeler genel kurul yetkisi ile ihraç edilir. Bu ihraç işlemi ile biz Birlik ile çalışmayan üyelerin aidat ödeme zorunluluğunu da ortadan kaldırıyoruz. Kişisel sorunlarınızla genel kurulu meşgul ederek polemik yaratmayın” şeklinde konuştu.Konuşmanın ardından yönetim ve denetim kurulu huzur haklarının belirlenmesine geçildi. Ücret belirlenmesi için üyelerden Halit Başak, Güner Arıcan veHarun Özkaya 3 farklı öneride bulundu. Bu önerilerden de Halit Başak’ın önerisi oy çokluğu ile kabul edilerek yönetim kurulu başkanının 600 TL, yönetim kurulu üyelerinin 400 TL, denetim kurulu üyelerinin de 3 ayda bir 250 TL huzur hakkı alması kararlaştırıldı.

86 üyenin katılarak oy kullandıkları toplantının sonunda etli pilav ve ayran dağıtıldı.