HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Sevim Yenice Konferans Salonu’nda düzenlenen genel kurul, saat 12.30 sıralarında başladı. Genel kurula, birlik üyeleri katıldı. Toplantıda ilk olarak, divan heyeti seçimleri yapıldı. Divan başkanlığına Mesut Bozdemir, başkan vekilliğine Cavit Ateş, katip üyeliklere ise, Erdoğan Palabıyık ve Salih Karataş getirildi. Divan seçiminin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporu, bilanço, gelir ve gider hesapları okundu. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu ayrı ayrı ibra edildi. Genel Kurul, üyelik giriş aidatı ve yıllık aidatlarının belirlenmesiyle sürdü. Genel Kurul’da, yönetim kuruluna her türlü taşınır, taşınmaz mal almaya, satmaya, kiralamaya ve birçok konuda yetki verildi.

138 ÜYENİN HAYVANCILIĞI BIRAKMASI NEDENİYLE, ÜYELİKLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Genel Kurul’da, yönetim kurulu kararı ile üyelikten ihraç edilen ya da kendi isteği ile üyelikten ayrılan üyelerin görüşülmesine geçildi. Keşan Süt Üreticileri Birliği’ne bağlı 725 üyenin olduğu ancak, 138 üyenin hayvancılığı bırakması nedeniyle, üyeliklerinin düşürülmesine oy birliğiyle karar verildi.

Genel kurulda, birlik yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve denetim kurulu üyelerinin huzur haklarının belirlenmesine geçildi. Genel Kurul’da, birlik başkanının huzur hakkının bir asgari ücret, yönetim kurulu üyelerinin aylık yarım asgari ücret, denetim kurulunun ise, üç ayda bir bin 500 TL almasına oy birliğiyle karar verildi.

Genel kurulda daha sonra, seçimlere geçildi.

Seçimlere, Nevzat Meriç başkanlığındaki tek listeyle gidildi. Açık oylamayla yapılan seçimlerde, Meriç yeniden birlik başkanlığına getirildi.

Keşan Süt Üreticileri Birliği yönetim ve denetim kurulu ile üst birlik delegeleri asil listeleri ise şöyle:

Başkan: Nevzat Meriç.

Yönetim Kurulu: Hüseyin Yıldırır, Necmi Gündoğan, Yusuf Yalçındağ, Ali İhsan Bayır.

Denetim Kurulu: Ali Bostancı, Ahmet Özdemir, Salih Kula.

Üst Birlik Delegesi: Nevzat Meriç.