Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, 2013 Yılı Kırmızı Et Desteklemesi’nden faydalanmak için 252 kişinin başvuruda bulunduğu ve bunlara toplam 188 bin 500 lira ödeme yapılacağı öğrenildi.

LİSTELER ASKIDA

Yetkililer, 2013 Yılı Kırmızı Et 1. Dönem Desteklemesi İcmal 2 listelerinin, Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde askıya çıktığını bildirerek, üreticilerin, listelerde yer alan bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmeleri gerektiğini söylediler. Destekleme için müracaat edilen yerli hayvan sayısının 607 olduğu bildirilirken, toplam karkas ağırlığın 175 bin 901 Kg, toplam destekleme miktarının ise 188 bin 500 TL olduğu belirtildi. Destekleme için başvuruda bulunan kişi sayısının 252 olduğu bilgisi verilirken, 2. döneme ilişkin destekleme müracaatlarının alımına devam edildiği kaydedildi.

MAKİNA EKİPMAN DESTEKLEMESİ İÇİN SÜRE DARALIYOR

Bu arada “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Tebliği” kapsamında yapılan başvuru sayısının, 2 günde 50’den 92’ye çıktığı da öğrenildi.

Keşanlı çiftçiler, destekleme programı kapsamında Makine-Ekipman Desteği’nden yararlanarak makine almak için başvurularını hızlandırdı. 22 Temmuz 2013 tarihinde sona ereceği bildirilen başvurularda, şimdiye kadar 48 mibzer, 11 pülverizatör, 11 diskli tırmık, 5 sıra arası çapalama makinesi, 4 yem hazırlama makinesi, 7 süt sağım makinesi, 3 balya makinesi, 1 adet file sistemi ekim makinesi, 1 adet toprak frezesi ve 1 adet el traktörü başvurusu yapıldığı belirtildi.