Keşan’da 2014 yılı hasadı pancar alımları dün başladı. Keşan-İstanbul yolu üzerinde bulunan pancar alım merkezine traktörleriyle gelen pancar üreticileri, bu yılın diğer tarımsal ürünlerde olduğu gibi pancar hasadında da kaliteli ve verimli olduğunu belirtti.

Alpulu Şeker Fabrikası Keşan Ziraat Bölge Şefliği tarafından bu yıl kendi sorumluluk sahasında bulunan Keşan, İpsala ve Malkara’da toplam bin dönümü aşan bir ekim gerçekleştirildiği ve üreticiden tahminen 7 bin tonun üzerinde mal alımı yapılması beklendiği öğrenildi.

ŞEKER ORANI TAM AÇIKLANSIN

Alımların bir ayı aşkın bir süre devam edeceği de öğrenilirken, bu yıl pancar üretiminden memnun olduklarını belirten çiftçiler, “Hava şartları ve zamanında yağan yağmurlar nedeniyle iyi bir üretim sezonu geçirdik. Dönüme 7-7.5 ton mal alacağımızı tahmin ediyoruz. Bu yılki pancarın şeker oranının da verim gibi yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Yetkililerden tek beklentimiz bölgemiz pancarının şeker oranını olduğundan daha düşük göstermemeleri. Bunun dışında bir beklentimiz yok.” diye konuştu.