Keşan İlçesi Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kırım, geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, arı ürünleri ve arıcılık hakkında bilgilendirmede bulundu. Arının var oluşundan beri insanın bal ile ilişkisi bulunduğunu kaydeden Kırım, arıcılığın o günden bu güne gelişerek bugünkü aşamalarına geldiğini belirtti.

Hüseyin Kırım, ilk zamanlarda bal üretiminin ağaçların kovuklarında başladığını söyleyerek, “Daha sonra besin değeri anlaşıldıkça insanlar bal üretimine sepet petekler ile başlamış. Arı ve balın çok önemli bir besin kaynağı olduğu anlaşılınca konvansiyonel(organik) arıcılık başlamıştır. Arıcılık, organik arı ürünlerinin üretiminin konusunda hız kazanmıştır. Araştırmalarda, arı ürünleri, gıda bölümü ile kalmayıp, koruyucu tedavi olarak da literatürde yerini almıştır.” dedi.

 BU YIL ARILAR GAYET GÜÇLÜ

Genç neslin arı ve faydaları konusunda sürekli araştırma yaptığını dile getiren Kırım, şunları belirtti: “Bu, bizler için gurur verici bir olaydır. Bu gençlerimizi ileride iyi birer bilim insanları olacaklar. Arı ürünleri, nefes tedavilerinde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, gıda olarak beslenmede, takviye vitamin olarak çok faydalıdır. Yaz sezonunun başlamasıyla arıcılarımız arılarıyla yoğun şekilde ilgileniyorlar. Periyodik bakımlarını yapıyorlar. En sağlıklı en zararsız ürünleri üretebilmek için canla başla çalışıyorlar. Bu yıl arılar gayet güçlü. Mevsim de güzel seyrediyor. Otlar ve çiçekler yoğun. Böyle olduğundan arıcılıların bu sene yüzünün güleceğini tahmin ediyorum.”