S.S. Keşan Merkez Sulama Kooperatifi Başkanı Hasan Nalbantoğlu, dün yaptığı açıklamada, yegane su kaynakları olan Kocadere Göleti’nden vidanjörler vasıtasıyla her gün yüzlerce ton su çekilmeye başlandığını belirterek, “Biz bu durumdan şikayetçiyiz ancak bu konudaki şikayetlerimizi ciddiye alan bir merci de bulamadık” dedi.

ŞİKAYETÇİYİZ AMA …

Kocadere Göleti’nde toplanan suyun kullanım hakkının sadece kooperatiflerine ait olduğunu da kaydeden Nalbantoğlu, Gölette toplanan su rezervine göre planlama yapıp ona göre arazi belirliyor ve ekilişleri gerçekleştiriyoruz. Ancak son zamanlarda Yenimuhacir Beldesi yakınlarında bulunan bir fabrikaya ait olduğunu öğrendiğimiz vidanjörler göletimize gelerek su çekmektedir. Biz bu durumdan şikayetçiyiz ancak başvuruda bulunduğumuz makamlardan şu ana kadar olumlu bir sonuç alamadık” dedi.

GEREKİRSE EN ÜST MAKAMLARA ULAŞACAĞIZ

Kooperatifin sadece bir personelinin bulunduğunu ve bu nedenle göleti nöbet tutarak bekleyecek bir durumlarının olmadığını da söyleyen Nalbantoğlu, “Bu konuda gerekli olan ne varsa yapacağız. Gerekirse şikayetlerimizi en üst makamlara kadar ileteceğiz diye konuştu.