HABER MERKEZİ

 Ziraat Bankası, 375 başvurudan şartları tutanlara kredi desteğini verecek. 

BAŞVURULAR SONA ERDİ

İl Genel Meclisinin ocak ayı görüşmelerinin son günü, Tarım ve Hayvancılık Komisyon Başkanı Mustafa Üstün, Edirne’de köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve sayının arttırılması amacıyla “Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var” projesinin başvurularının sona erdiğini söyledi.

Ziraat Bankası ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklında yapılan “Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var” projesine İl Özel İdaresi’nin de ortaklığı bulunduğunu kaydeden Üstün, “Bu projenin amacı ilimizde 350 bin olan küçükbaş hayvan sayısını 500 bine çıkarmak ve hayvan sayılarının artmasını sağlamak. Edirne’de köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi hedeflenmektedir. Edirne merkez ve ilçelerinde toplam 375 başvuru alınmıştır ve Ziraat Bankası‘nın başvuruları incelemesinden sonra hak sahiplerine dağıtımları yapılacaktır” dedi.

AMACIMIZ EKSİK OLAN KOYUN SÜRÜSÜNÜ VATANDAŞLAR TARAFINDAN ÇOĞALTILMASIYDI

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, projede asıl amacın kredi vermek olmaması gerektiğini ifade ederek, “Bir proje hazırlandıysa bizim derdimiz insanlara kredi vermek değildi. Bizim bu projedeki amacımız eksik olan koyun sürüsünü vatandaşlar tarafından çoğaltılmasıydı. Koyun sürünüz az ise bu kredilerde hayvancılığın gelişimini sağlamaktı. Bu kriterlere çok fazla bakmaması gerekir. Niye bakıyorlar ki” dedi