KTB (Keşan Ticaret Borsası) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın dün mezbahayı ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, İstasyon Mahallesi’nde borsaya ait olan arazi hakkında bazı belediye başkan aday adaylarının çeşitli açıklamalarına cevap verdi.

İMAR PLANININ ONAYLANMASI GÜZEL BİR GELİŞME

 “Keşan Belediye Meclisi, arsada talep ettiğiniz imar plan değişikliğini oybirliği ile kabul etti. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusuna yanıt veren Yörük, “Alınan kararın tüm Keşan’a hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel bir gelişme. Bu konunun biraz olgunlaşması gerekiyor. Bir şeyler yapmak için acele edilmemesi gerekiyor.” dedi.

Belediye başkan adaylarının İstasyon Mahallesi’ndeki araziyi sürekli gündeme getirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruyu da cevaplayan Yusuf Yörük, şunları söyledi: “Bu konuda daha önce basın açıklaması yaptık. Biz kamu kurumu değiliz. Kamu tüzel kişiliğine sahibiz. Bizden önceki yönetimin ne yaptığını bilmiyoruz. Arsa alındı, satıldı, şu oldu, bu oldu. Şu anda bizim uhdemizde olan bir yer. Bu yer ile ilgili üyelerimiz ile görüşmeler halindeyiz. Bu yeri üyelerimize açacağız. Üyelerimiz ile beraber gücümüz yetmiyorsa Keşan kamuoyuna açacağız. Oraya Keşanlıların sahip çıkmasını istiyoruz. Siyasi malzeme olarak kullanılmasından yana değiliz. Üyelerimiz ile de biraraya geldiğimizde bir gündem oluşturduk. Üyelerimiz kendi arasında fikir birliği oluştursun diye yaptığımız bir toplantıydı. Birkaç kez daha konuyla ilgili toplantı yapacağız. Çeşitli fikirler var ve değerlendireceğiz.”

Daha sonra söz alan Mehmet Özcan, işin başından arsanın konut alanı olarak kullanılmasını istemediklerini ifade ederek, “Bu Keşan’ın ortak kanaatiydi. Dörtyol kavşağında 100 dönümlük bir yer ve birçok sosyal, ticari faaliyetin gerçekleştirileceği bir alan. Bizim de belediye olarak içimizden geçen, Keşan’ın potansiyelleriyle bir şeyler yapmak. Borsa bunu bir şekilde kendi mülkiyetine aldı. Biz de belediye olarak bu doğrultuda yapılacak olan oluşumda kolaylaştırıcı rol oluşturacağız. Alan ile ilgili her türlü işbirliğine hazırız. Belediyemize de orada 10 dönüme yakın bir yer çıkıyor.” şeklinde konuştu.