Kurban Bayramı’na bir aydan az bir süre kala kurbanlık hayvan üreten yetiştiricilerin hayvanlarını Keşan Canlı Hayvan pazarına getirmeye başladığı gözleniyor.

Bu nedenle Keşan Canlı Hayvan pazarı geçen Cumartesi günü yine en kalabalık günlerinden birini yaşadı.  Yüzlerce büyük ve küçükbaş hayvanın getirildiği pazarda tek eksiğin yeteri kadar alıcı olmaması olarak ifade edildi.

İçinde bunduğumuz şu günlerde hem küçük hem de büyük baş hayvan fiyatlarının çok uygun olduğunu belirten yetiştiriciler, “Kurbanlık almayı düşünen vatandaşlarımızın son günlere kalmadan bağlantıya geçmelerinde fayda var.  Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldıkça fiyatlarda kendiliğinden yükselmeye başlayacak” diye konuştu.

CEYLAN: ALAN DA SATAN DA KAZANIYOR ÇÜNKÜ BÖLGEMİZİN EN BÜYÜK PAZARIYIZ

Kurbanlık fiyatlarının şu an için geçen yıl ki fiyatlarda olduğunu belirten Keşan Canlı Hayvan Borsası Sorumlu Yöneticisi Vahittin Ceylan, “Bölgemizin en büyük canlı hayvan pazarı olma yolundayız.  Bizim pazarımıza gelen yetiştirici malını en iyi fiyata değerlendirir, alıcının da gözü hiçbir konuda arkada kalmaz” dedi. Keşan’da Çarşamba günleri de canlı hayvan pazarı kurulduğunu bir kez daha hatırlatan Ceylan,Artık yavaş yavaş Kurban Bayramı havasına giriyoruz. Şu an için çok uygun olan fiyatlar az da olsa üzerine koymaya başlar ama ben bu yıl geçen yılki fiyatların üzerine yüzde 10’dan fazla fark gelmeyeceğini düşünüyorum. Geçen yıl 600-650 lira arasında satılan bir kurbanlık koç bu yıl da aynı fiyatı görür diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.