Keşan Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Şabanmera Köyü çiftçilerinden Nevzat Meriç, Köy Muhtarı Mustafa Çetinel’in, başkanı olduğu Şabanmera Köyü Sulama Kooperatifi aracılığıyla köy göletinden aldıkları suyu tarlaların sulanması için dereye boşalttıklarını, ancak söz konusu suyun kendi tarlasına verilmediğini iddia etti.

Meriç, konuyla ilgili olarak dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Şabanmera Köyü arazisindeki 20 dönüm tarlasına silajlık mısır ektiğini, ancak, kendisine su verilmediği için ürününün yarısından çoğunun yandığını belirterek, durumu 12 Ağustos 2013 tarihinde yazdığı bir dilekçeyle Keşan Kaymakamlığı’na bildirdiğini söyledi. Aradan 2 hafta geçmesine karşın henüz kendisine bir cevap verilmediğini de ifade eden Nevzat Meriç, dilekçesinde mağduriyetini ifade ettiğini ve Tarım İlçe Müdürlüğü’nün yerinde tespit yapmasını istediğini kaydetti.

Bu açıklamanın ardından Meriç, gazetecileri Şabanmera Köyü’ndeki mısır tarlasına götürerek şunları söyledi: “Benim sulanabilecek tek yerim burası. Şu an Şabanmera’da muhtarlık kontrolünde olan kanallar kapalı. Bana üçkağıtçı dediler, başıma iş açtılar ama muhtar kimseye sormadan 30 dönüm yer ekti. Akhoca’nın sınırı bizim köyün yarı yerine kadar geliyor. Ben muhtara dedim, o da bana, Ahmet Dağdevran’da> dedi. Kendine kadar salıyor, sonrasını düşünmüyor. Daha sonra kaymakamlığa gidip bir dilekçe verdim. Muhtarın beni mağdur ettiğini anlattım. Benim dilekçemden 1-2 gün sonra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürü geldi. Tarımcılar inceleme yaptılar ve tutanak tutup gittiler. Ürün tarlada yanıyor. Artık bardak taşmak üzere. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.”