AYGÜL KONAR

Güvenilir gıda üretiminin önemine de dikkat çeken Açar, nitrat azot uygulamasından kaçınılması gerektiğini belirtirken, hububatların da pas ve sektöreye maruz kalabileceğini hatırlattı. 

“GELİŞMELERİN İYİ OLDUĞUNU SÖYLEMEK MÜMKÜNDÜR”

Nitrat azotu uygulaması için erken olunduğunu hatırlatan Açar, şunları söyledi: “Üretimde özellikle mantari hastalıklarla mücadelenin ikinci devresinde olunduğunu belirterek, bu devreyi değerlendirmek isterim. Hububat üretiminde gelinen zaman itibari ile gelişmelerin iyi olduğunu söylemek mümkündür. Ancak bir ay öncesinde uygulanmaya başlayan üre azot uygulamasıyla ilgili mantari hastalıklara karşı da ilaçlamalar yapılmıştır. Bu uygulamalarla birlikte mevsim ve yağışlar da dikkate alındığında, hububatlarda gelişmelerin iyi olduğu söylenebilir. Zaman itibari ile de üre bitkiler, azotunu almaya devam etmektedir. Hububatlar pas ve sektöreye maruz kalabilirler. Üreticilerimiz Coronavirüsüne karşı da alınan tedbirleri de dikkate alarak, ilaçlamalarını yapmalıdır. Ancak nitrat azotu uygulamasından kaçınmalıdırlar. Nitrat azot uygulaması için erken olduğunu hatırlatmak isteriz.” 

“TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINI CANDAN ALKIŞLIYORUZ”

Açar, güvenli gıda üretiminin önemine dikkat çekerken, sağlık çalışanları için de sağlık dileyerek açıklamasını şöyle tamamladı: “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de tüm kurum ve kuruluşlar ciddi bir şekilde virüs ile ilgili mücadele içinde. Başta tüm sağlık çalışanlarını candan alkışlıyoruz. İki evladım dahil tüm sağlık çalışanlarına sağlık diliyorum. Uzmanların üzerinde durduğu bir konu da güvenli gıdadır. Üreticilerimizin de tüm tedbirlerini alarak üretimlerini yapmaları gerekiyor. Teknik kadroda açıklanan tedbirler kapsamında, üreticilerimize de destek vererek, bu günlerin üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. Lütfen evlerinizde kalınız.”