Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, dün yaptığı açıklamada, 2015 yılı faaliyetleri ve 2016 yılında yapacakları hakkında bilgiler verdi.

2015 yılı fidan dikim çalışmalarının havaların müsaade ettiği ölçüde güzel geçtiğini söyleyen Sümbül, “2015 yılında dikmeyi planladığımız fidanların tamamı dikildi. 2016 yılı için de yeni çalışmalarımız başladı. Sorumluluk sahalarındaki plantasyon çalışmalarımız program dâhilinde başarılı şekilde gerçekleşti. 2015 yılında 850 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdik. Endüstriyel plantasyon olarak 2016 yılında planladığımız 255 hektarlık saha var, bunların üretimi ve boşaltması devam ediyor. Bu alanlar yazın sürülecek, sonbaharda da ekilecek.” dedi.

2015 yılında orman yangınları bakımından da başarılı bir yıl geçirdiklerini aktaran Sümbül şunları ifade etti: “Erken müdahalelerimiz sayesinde orman yangınları fazla zarara uğratmadan söndürüldü. Ekipmanlarımız yeterli ancak işçi sıkıntımız var. 68 adet sezonluk işçi alıyoruz ancak bu yetmiyor. 7 adet kulemiz var. Personellerimizi 24 saat çalıştıramıyoruz.”

2016 yılında yapacakları yol çalışmalarıyla ilgili de konuşan Sümbül, “4 kilometrelik bir yol yapma programımız var. 15 kilometre bir yol onarım çalışması programımız var. Yol güzergâhlarımızı belirledik ve bu yol çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalarımızın hepsi Korudağ şefliğimizde yapılacak. Bu yıl bu bölgemizde çalışmalarımızı yoğunluk kazanacak. En yoğun ve tehlikeli şefliğimiz burası.” dedi.

MECİDİYE’YE GÜZEL BİR TESİS

2015 yılında projeleri çizilen 3 adet C tipi piknik ve mesire yerinin onayını aldıklarını ve kısa sürede hayata geçeceğini de belirten Mustafa Sümbül, “Bu kapsamda Mecidiye, Danişment ve Yayla sahillerinde bulanan bazı ormanlık alanlar piknik ve mesire yeri olarak düzenlenecek.” dedi. Sümbül, özellikle Mecidiye’de bulunan ve girişinde ücret alınan bölgeye güzel bir tesis kazandırmak istediklerini söyledi.

Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, 2016 yılında da piknik ve mesire yeri olması için Dokuz Dere Göleti’nin yanı, Keşan’da bulunan Cennet Bahçesi’nin yanındaki orman alanının üst kısımları ve Adilhan Köyü için proje hazırlayacaklarını aktardı.

BU SENE İÇİN 25 HANEYE ÖDENEK

ORKÖY Projesi kapsamında köylülere verilen “Süt Sığırcılığı Kredileri” hakkında da açıklamalarda bulunan Sümbül, “Bu sene için bu ödenek 25 hane olarak planlandı. Bununla ilgili köylerimizde çalışmalarımız başladı. Çelebi, Şadıllı, Seydiköy, Kadıköy ve Çeltik köyleri olmak üzere 5 köyümüzden 25 haneden talep geldi. Bunlarla ilgili çalışmalarımız başladı. Talepleri değerlendireceğiz. Bunlar ödendikten sonra ilave ödenek de istemeyi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Sümbül, son olarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü vasıtası ile orman köylerine verilecek olan mantolama kredisine yönelik kendilerine hiç bir talebin gelmediğini kaydetti.