Türkiye’nin en büyük sulama birliği olma yolunda ilerleyen Hamzadere Sulama Birliği, Ankara’da TEPAV (Türkiye Ekonomik Politikalar Araştırma Vakfı)’da görüşmeler yaptı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Şimşek, Hamzadere Sulama Birliği’nin 3 yıl içinde Türkiye’nin en geniş alana su verecek Birliği olacağını ve bu konuda Birlik olarak bölgemizde ürün çeşitliliğini arttırabilmek için TEPAV’da görüşmeler yapıldığını ve proje hazırlanması konusunda çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Şimşek şunları kaydetti: “Edirne eski milletvekilimiz Sayın Prof. Dr.  Necdet Budak görev yaptığı  ve kendisinin katkıları ile TEPAV’da yaptığımız görüşmelerde, Keşan, İpsala ve Enez bölgesinde yaklaşık 400 bin dekar alana su verecek olan Birliğimizin bölgemizin kalkınmasını sağlamak ve bölgede ürün desenini çeşitlendirmek için proje çalışmalar yapılması konusunda anlaşmalar yapıldı. TEPAV yetkilileri önümüzdeki günlerde bölgemize gelerek yerinde incelemelerde bulunacak.

Birlik olarak düşüncemiz; 3 yıl içinde tam olarak faaliyete geçecek Barajımız sayesinde çiftçimize su gelmeden önce projeleri hazırlayıp üreticilerimizi bilinçlendirmek ve geliştirmek. Bölgemizde sadece pirinç, ayçiçeği, buğday ekimi var. Amacımız bu ürünlerle beraber yeni ürün desenlerini bölgemize getirerek bölgemizde ekonomik istikrarı sağlayıp, insanlarımızın zenginleşmesini hedefliyoruz.

Eski Edirne Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak’a bizlere verdiği destekten dolayı bölge çiftçilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Toplantıya, Yönetim Kurulu üyeleri Kocahıdır Belediye Başkanı Ali Ercan, çeltik üreticisi Mehmet Yenice, Birlik Müdürü Önder Çetinkaya  da katıldı.