Sonay CAN

 

Keşan Orman İşletmesi Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi ve Keşan Orman Fidanlık Şefliği Orman Mühendisi Özlem Uyulgan, yaz dönemi çalışma programı hakkında, dün, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Keşan Orman Fidanlık Şefliği’nde, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’ne tayin edilmesiyle ilgili olarak gazetecilerin kendisini ziyareti sırasında konuşan Uyulgan, fidanlığın yaz dönemi çalışmalarını şu şekilde özetledi: “2014 yılı yaz dönemi bakım çalışmaları kapsamında, çapalama, otlardan arındırma ve sulama çalışmaları periyodik olarak devam etmekte. Ancak yağışlı bir ilkbahar ve yaz başlangıcı geçirmemiz nedeniyle çalışmalarımız biraz aksadı. Ancak tam tersine bizim için avantajlı oldu. Çünkü bu nedenle fazla sulama yapmadık. Bitkiler, doğal yolla sulanmış oldu. Eşit miktarda sulama gerçekleştirdik. Tabii bunun dezavantajı da oldu. Aşırı yağışlar, otlanmaya sebebiyet verdi. Bu da hem işçilik giderlerini az miktarda artırdı hem de zamanı daralttı.”

“ENDÜSTRİYEL PLANTASYON ALANLARINA FİDAN ÜRETİYORUZ”

Özlem Uyulgan, sözlerinin devamında, Keşan’daki endüstriyel plantasyon alanları için fidan üretimi konusuna değindi. Uyulgan, şöyle dedi: “Keşan Orman İşletmesi bünyesinde endüstriyel plantasyon alanları çalışmaları sürüyor. Biz Keşan Orman Fidanlık Şefliği olarak, Korudağ Merkez Şefliği, Radyolink Hattı Şefliği, Çınarlıdere Şefliği ve Enez Şefliği’ne fidan sağlıyoruz. 530 bin adet fidan üretiyoruz. Şu anda bu çalışmalardan dolayı programda bir aksama yok. Bu fidanlar Bayramiç Karaköy orijinli özel fidanlar. Başarı da çok güzel. Geçen yılki başarı %100.”