Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Keşan Ziraat Bölge Şefliği sorumluluğunda Keşan, İpsala ve Malkara’da bu yıl için ekilişi yapılan pancar alımlarına dün sabah saatleri itibariyle başlandı.
Bu yıl da Keşan-İstanbul yolu üzerinde bulunan Keşan Ziraat Bölge Şefliği Alım Merkezi’nde gerçekleştirilen alımlar, 15 Kasım 2016 tarihine kadar edecek.
İLK ÜRETİCİLERE HEDİYELER VERİLDİ
Dün saat 09.00 sıralarında başlayan alımlarda ilk ürünü getiren üreticilere, Keşan Ziraat Bölge Şefliği tarafından hediye verildi. Alım merkezine ilk ürünü Yusuf Uzdilli, ikinci ürünü Salih Gülfidan, üçüncü ürünü de Ahmet Çetin Yazır’a teslim etti. İspat Cami Mahallesi’nden olan üç üreticiye de her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli hediyeler verildi.
DEKAR BAŞINA 10 TON ÜRÜN ALINDI
Keşan Ziraat Bölge Şefliği’nin sorumluluk sahasında bulunan 3 ilçede toplam bin 400 dekar pancar ekilişi yapıldığı öğrenilirken, pancar alım sezonunda toplam 4 bin 500 ton alım yapılacağı tahmin ediliyor. Keşan’da ise 700 dekar alanda şeker pancarı ekildiği öğrenildi. Alımlar, 15 Kasım 2016 Pazar gününe kadar devam edecek. Keşan’da alımı yapılan pancar, işlenmek üzere önümüzdeki günlerde Eskişehir Şeker Fabrikası’na gönderilecek. Kurak geçen yıla rağmen üreticinin verimlerde memnun olduğu belirtilirken, dekar başına 10 ton ürün alındığı ifade edildi.