HABER MERKEZİ

Pancar üreticileri, pancarda kotanın kalkmasına sevinirken, bu konuda yanlarında olduğunu ve Ankara’da pancar üreticisinin hakkını savunduğunu kaydettikleri AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ve AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’a da teşekkür etti.

Pancarda kotanın kaldırıldığının açıklanmasının ardından Keşanlı pancar üreticileri de rahat bir nefes aldı. Uzun süren mücadelelerinin olumlu sonuçlanmasından mutlu olduklarını aktaran Pancar Üreticileri Yusuf Uzdilli, Serdar Uzdilli, Sadullah Uzdilli, İbroş Şen, Ahmet Çetin Yazır, Hüseyin Turpçulu, Salih Gülfidan ve Okan Tınmaz, “Uzun süredir Pancar’da kota sorunu ile ilgili uğraşıyorduk. Bu konuyu AK Parti İlçe Başkanımız Hüseyin Boyalık ile paylaştık. O da bizleri Ziraat Odası Başkanımız Hasan Şen öncülüğünde hep birlikte Ankara’ya götürdü. Burada ilk olarak AK Parti Edirne Milletvekilimiz Rafet Sezen’e bu sorunumuzu aktardık. Kendisi de Trakya’daki tüm AK Partili Milletvekilleri olarak bu konunun arkasında olduğunu ve bir an önce çözüme kavuşması için mücadele ettiklerini aktardı. Daha sonra ise İlçe Başkanımız Hüseyin Boyalık ile birlikte Maliye Bakan Yardımcımız Cengiz Yaviloğlu’nu ziyaret edip, kota sorununu ilettik. Kendisi de bu konuda gerekli yerlere dilekçe yazmamız gerektiğini, kısa süre içersinde bu sorunun çözüleceğini dile getirdi. Bizler de bu görüşmelerden sonra Ankara’dan umutlu döndük. Daha sonra ise bu gelişmelerin üzerine bizler Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert’i ziyaret edip, fabrikanın açılıp açılmayacağı ile ilgili görüşmelerde bulunduk. İnşallah kotanın kalkmasıyla birlikte Alpullu Şeker Fabrikası da bu yıl tekrar açılacaktır.” dedi

Pancar üreticileri, bazı kişilerin basında açıklama yaparak kota sorununun kalkmasını sahiplenmeye çalıştığını ancak bu sorunu sahiplenecek kişilerin, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen olduğunu belirterek, kendilerine pancar üreticilerinin yanlarında olduklarından dolayı bir kez daha teşekkür ettiklerini kaydetti.