AYŞİN SEÇİL GEZER

Hasattan memnun olduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Uzdilli, “Özellikle verim olarak çok memnunuz. Devletin verdiği fiyatları yakalayamasak da bu açığı verimsel olarak kapattık. Pancar üreticileri bu yıl verimsel olarak umduğunu buldu. Şeker oranlarının düşük olmasından dolayı fiyatlar biraz düşük olsa da verim olarak iyi geçti.” dedi.

ÜRETİCİLER TEKRAR EKECEK

Pancar üreticilerinin büyük birçoğunun önümüzdeki yıl tekrar ekim yapacağını aktaran Uzdilli, “Üreticiler memnun, birçoğu tekrar ekecek. Görüntü ve aldığımız izlenimler bunu gösteriyor. Ekmeyecek olanların sayısı çok az.” şeklinde konuştu.

KANTARLAR ÖNÜMÜZDEKİ YIL AÇILABİLİR

Keşan’daki kantarda şeker pancarı alımının yapılmamasının üreticiyi nasıl etkilediğinin sorulması üzerine Uzdilli, sözlerini şöyle noktaladı: “En olumsuz gelişme kantarların kapalı olmasıydı. Çiftçilerimiz, bu yıl hava şartlarının bazı zamanlarda kötü olmasından dolayı fabrikaya, fabrikanın ihtiyacı olduğu kadar ürün götüremedi. Özellikle fabrika yetkilileri kantarların açılmasına ihtiyaç duydular. Kantarlar açık olsaydı en azından stok olacaktı.  Böyle olunca fabrikanın günlük işleri aksamayacaktı. Bunlar göz önünde bulundurulursa kantarlar önümüzdeki yıl açılabilir. Aldığımız duyumlara göre personel alımı yapılıyormuş. Büyük bölgelerde kantarlar açılabilir. Bizler öyle gözlemliyoruz ama her şeyi zaman gösterecek.”