BÜLENT SAYLAM

Birlik olarak bugüne kadar hiçbir üreticiyi mağdur etmediklerini kaydeden Sezen, piyasa koşullarında tüketiciyi de düşünmek zorunda olduklarını belirterek fiyat politikasını bir denge içerisinde yürütmeye çalıştıklarını söyledi.

25 MİLYON TL BİR ÖDEME YAPILDI 

Fiyattan memnun olmayan bir kesimin olabileceğini dile getiren Sezen, iyi bir kampanya dönemi geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Üretici, verimden de memnun rekolte tahmin edildiği gibi. Dönüm başına verimler de iyi. Fiyat da çeşitli kesimlerce olumlu karşılandı. Yaklaşık olarak %90-95’i hasadın bitti. Biz de ödemelerimizi Trakya Birlik olarak başından beri 28 Ağustos 2018 tarihinde açıkladığımız gibi ‘19 Eylül 2018 tarihinden itibaren ödemelere başlayacağız’ dedik. Hatta bugüne kadar, Trakya Birlik avans istediğinde kooperatiflere toplam 25 milyon TL bir ödeme yaptı. Bu kooperatiflerimize daha önce gelen ortaklarımıza derdini çözmek için ödediğimiz bir rakam. Dünden itibaren de 3 gün süreyle Çarşamba, Perşembe, Cuma günü kooperatiflerimiz para ödemeye devam edecekler. Bankalarda nakit sıkışıklığı var; ondan problemler tek tük yaşanıyor. Önümüzdeki haftada da ödemeler devam edecek. 15 Ekim veya en geç 20 Ekim 2018 tarihine kadar tüm ortaklarımıza vermiş oldukları ürün bedellerini kendilerine ödeyeceğiz

ÇİFTÇİYE BEREKETLİ BİR SEZON DİLEDİ

Ödemelerin bir plan program içerisinde devam ettiğinin altını çizen Sezen sözlerini şöyle tamamladı: “Güzel bir sezon yaşandı. İnşallah önümüzdeki buğday ekimi döneminde yağışların gelmesi ile birlikte ekimin rahat bir şekilde yapılacağını düşünüyorum. Çiftçimize de bereketli bir sezon diliyorum. Güle güle harcasınlar inşallah. Trakya Birlik olarak bugüne kadar hiçbir üreticimizi mağdur etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz; bunun yanında tüketiciyi de düşünmek zorundayız. Bunun hepsini bir denge içerisinde götürmeye çalışıyoruz.”