Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ahırları artık mera kıyılarına taşıyalım. Orada toplu ahırlar yapalım. Ne kadar ihtiyaç varsa ona  göre projelendirelim ve modern ahırlarımızı kuralım. Bunu birliklerimiz üzerinden işletelim" dedi. 

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Köy-Koop Edirne Birliği Mali Genel Kurulu Toplantısına katılan  Müezzinoğlu, burada yaptığ konuşmada, sağlıklı beslenmeyi çok önemsediklerini söyledi.
Sağlıklı beslenme için sağlıklı gıda, tarım ve et üretimi gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, bütün bunların stratejik bir merkez oluşturduğunu kaydetti.
Edirne ve 
Trakya'nın, tarım, hayvancılık, et ve et ürünleriyle yağlı tohumların üretiminde merkez olduğunu belirten Müezzinoğlu, bu nedenle geleceği şekillendirme adına, gerekirse danışmanlık hizmeti alarak çok daha güçlü hedefleri edinme ve o güçlü hedeflere yürüyebilme kararlılığı gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. 
Bu konuda siyasilere de destek verme görevi düştüğünü aktaran Müezzinoğlu, "Merak etmeyin her türlü sorununuzda da geleceğe katkı sağlayacak fikirlerinizde de yanınızda olacağım" diye konuştu.
Müezzinoğlu, iki yıl önce 
seçim atmosferinde köyleri gezerken köylülerin "Meralarımız var ama bu meralar çalılarla doluyor" dediğini hatırlatarak, şöyle devam etti.
"Çalı makinesinin alımı için genel müdürlüğümüz tahsilat ayırdı. Makinemiz geldi. Valimiz de 10 gün içinde ihaleyi yapacak. Çünkü bizim için meralar önemli. Meralardan köylümüzün, çiftçimizin, üreticimizin iyi şekilde istifade edebilmesini istiyoruz. Ahırları artık mera kıyılarına taşıyalım. Orada toplu ahırlar yapalım. Ne kadar ihtiyaç varsa ona  göre projelendirelim ve modern ahırlarımızı kuralım. Bunu birliklerimiz üzerinden işletelim. Bizim artık kızımız, oğlumuz ahıra girmiyor. Ama annelerimiz, eşlerimiz de bıktı. Onu da oradan kurtarmak lazım. Bir de verimlilik açısından köyde 2-3 inek, dana ile bu işler olmuyor. Bu işi daha da geliştirebilecek, verimliliği, zenginliği de yakalayabileceğimiz projelerin peşinde koşmamız gerekir. O nedenle sizlerden gelecek projelerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merak etmeyin dün olduğu gibi bugün de yarın da yanınızda olacaktır."
TARIMDA SULAMA
Trakya ve 
Edirne'de sulu tarımın çok önemli olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, Edirne'de devam eden sulama yatırımlarının da önümüzdeki süreçte tamamlanarak çiftçinin kullanımına sunulacağını ifade etti.
Sağlık Bakanı 
Mehmet Müezzinoğlu, şunları kaydetti: 
"İstiyoruz ki, 2 yıl sonra 
Edirne'deki tarım alanlarının en az yüzde 70'i sulu tarıma geçsin. İnşallah bunu el birliğiyle başaracağız. Çünkü sulu tarım; daha çok bereket, daha çok gelir,  üretim ve birçok alanda da ikinci ürüne dönebilmek demek. O nedenle bunlardaki süreçleri elbirliği ve gönül birliğiyle güçlendirerek, gündelik kısır çekişmeleri bırakıp,  birlikte güçlü olabilmenin stratejilerinin yolunu başarabilirsek, inanıyorum ki önce üreticiler kazanacak. Onların birlik başkanları olarak öncülük yapmanın gururunu yaşayacaksınız. Edirne ve Trakya bugün geldiği noktadan çok daha iyi noktaya tarım ve hayvancılıkta gelecektir."
Müezzinoğlu, daha sonra 
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt'u ziyaret etti.