Keşan Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Arhatır, dün yaptığı açıklamada, Ramazan Ayı nedeniyle Keşan’da meyve ve sebze fiyatlarında önemli bir artış yaşanmadığını söyledi.

Ramazan nedeniyle Türkiye’de olduğu gibi bizim bölgemizde de meyve ve sebze fiyatlarının artacağına dair söylentilerin bulunduğunu belirten Arhatır, fiyatların olması gereken seviyelerde seyrettiğini ifade ederek: “Ancak Antalya’daki sebze hasadında sona gelindi. Bölgemizdeki yerli ürün toplanmaya başlandı. Bu nedenle herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Ancak meyvede fiyatlar biraz yüksek olabilir. Son dönemlerde meydana gelen yağışlar kiraz, çilek ve kayısı gibi yaz meyvelerinde hasara neden oldu. Bu nedenle özellikle kiraz ve çilek fiyatları 5 TL civarında seyrediyor. Diğer ürünlerin fiyatlarında ise çok fazla bir değişiklik yok.” dedi.

YERLİ HASADIN BAŞLAMASI NEDENİYLE İLK ÜRÜNDE FİYAT BİRAZ YÜKSEK OLUYOR

Ramazan Ayı’nın gelmesiyle bir fiyat artışının yaşandığının gözlemlenmediğini ifade eden Sertaç Arhatır,  şunları söyledi: “İlk hasadın yapılması nedeniyle yerli üründe fiyat biraz yüksek. Ancak zamanla rayına oturur diye düşünüyorum. Şu anda biber-domates 3 TL’den satılıyor. Mal bollaştığı zaman düşecektir. Ancak bölgemizdeki üretici Ramazan Ayı’nı fırsatçılığa dönüştürerek fiyatı yukarı çekmedi. Fiyatların bu dönemde yüksek olmasının tek nedeni Ramazan’ın hasat zamanına denk gelmesi. Yoksa üreticimiz kesinlikle fiyatları yukarılara çekmemiştir.”

TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE MAL SİRKÜLASYONU HIZLANDI

Son 2 aydır hal binasında büyük bir hareketliliğin yaşandığını ifade eden Sertaç Arhatır, şunları söyledi: “Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte mal sirkülasyonu hızlandı. Bunun nedeni ise sahil kesimlerimizde nüfusun artması.”