GİZEM GÖRÜR

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ve TMO Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da TMO’ya ait tesislerde iftar verileceğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Balcılar, “İftara ben ve Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Seçkin Şimşek’le birlikte katılacağız. İftarda, Bakanımız ve TMO Genel Müdürümüzle görüşme fırsatımız olacak. Eylül ayında hasat dönemi başlayacak ve alım politikalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız.” dedi.

SIKINTILARIMIZI İLETECEĞİZ

Üreticilerin yaşadığı sorunlar hakkında bilgilendirmede bulunan Sedat Balcılar, şunları söyledi: “Son dönemde tarım ürünlerinde ‘sıfır’ gümrük uygulaması getirilmek isteniyor. Çeltik ürününde de aynı uygulama getirilmesi durumda, Türkiye’deki üreticilerin yurtdışındakilerle rekabet edebilme şansı olmaz. Böylece Türkiye’deki çeltik üretimi bitme noktasına gelir. Ayrıca 2018 yılında, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı sertifikasız tohum kullanan üreticilere, herhangi bir destek vermeyeceği ifade ediliyor. Mazot, gübre ve bunun gibi birçok desteklemeyi vermeyecek. Bundan ötürü de yaşanan bu sorunları gerek bakanımız gerek TMO Genel Müdürümüze ileteceğiz.”

ÇELTİKTE HERHANGİ BİR SIKINTI YOK

Çeltikte gübreleme ve ilaçlama dönemi olduğunun altını çizen Balcılar, sözlerini şöyle tamamladı: “Üreticilerimiz gübreleme ve ilaçlamasını yapıyor. Şu ana kadar çeltikte herhangi bir sıkıntı yok. Yağışlarında, ürünlerimize fayda oldu. Kuraklıkla ilgili bir sıkıntıda, şuanda yok. Kısacası, üreticilerin yaşadığı herhangi bir sıkıntı yok diyebiliriz.”