Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) Keşan Ajans Amirliği’nin, taahhütlü hububat alımına başladığını belirterek, TMO’ya sadece ürün sahibinin ürün dökebileceğini kaydetti.

Hasan Şen, TMO Keşan Ajans Amirliği’nin hububat alımlarına, her yıl olduğu gibi bu yıl da randevulu olarak başladığını ifade ederek, geçen yıllara göre alımlarda bir fark olduğunu ve bu farkı da taahhüt karşılığı alım yapılması olarak belirtti.

 Üreticilerin, mağdur olmamaları için dikkat etmesi gereken tek konunun, taahhüt imzalamaları olduğunu vurgulayan Şen, “Ürün sahibi üretici, TMO’ya ürününü dökecekse, taahhüt imzalayacak.” dedi.

TAAHHÜTLÜ ALIM İLE DEVLETİN VERDİĞİ PARAYI KABUL ETMİŞ OLUYORSUNUZ

TMO’ya, sadece ürün sahibi üreticinin mal dökebileceğini, bunun da TMO’da taahhüt imzalanacak olmasından kaynaklandığını söyleyen Şen, “TMO’ya mal teslim edilirken mutlaka ürün sahibinin orada olması gerekiyor. Taahhütlü alım ile devletin verdiği parayı kabul etmiş oluyorsunuz. Devlet, aldığı ürün ile ilgili barem ve fiyat anlamında ilerleyen günlerde açıklama yapabilir. Üreticiler, geçen yıllardaki gibi fiyatın hemen verileceğini bildikleri için ilgi gösteriyor.” şeklinde konuştu.

GEÇEN YILIN ÜZERİNDE BİR KALİTE VE VERİM SÖZ KONUSU

Fiyatı belli olmayan bir ürünün dökülmesinin iyi olmadığını, ancak sonuç olarak bakıldığında devletin geçen yıllara göre daha yüksek fiyat vereceğini dile getiren Hasan Şen, son olarak şunları söyledi: “Sonuçta devletin vereceği fiyat geçen yılların üzerinde olacaktır. Ayrıca, geçtiğimiz gün Ticaret Borsası’ndaki alıma ve geneldeki kaliteye baktığımızda, geçen yılın üzerinde bir kalite ve verim söz konusu. Bu da fiyata mutlaka yansıyacaktır.”