AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasındaki yerlerde 900 bin adet fidan dikimi gerçekleştirileceğini ifade eden Sümbül, “Geçtiğimiz sezonda da 850 bin âdete yakın fidan dikmiştik. Bu yıl dikim zamanında 900 bin adet fidan dikmeyi planlıyoruz. 328 hektarlık alanda endüstriyel plantasyon çalışması yapıyoruz. Maden sahası, yol kenarları ağaçlandırması yapıyoruz. Program dâhilinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ FİDAN ALABİLİR

Keşan Orman Fidanlık Şefliği’nden, vatandaşların bedelini ödeyerek fidan alabileceğini de belirten Sümbül, “Vatandaşlarımız oradan fidan alabilir. Bunun bir sakıncası yok. Sazlıdere-Gökçetepe arasındaki yangın sahasında da bir sorun yok. Buradaki fidanlarımız büyüyor; 2 yıl sonra seyreltme çalışmalarına başlayacağız.” şeklinde konuştu.

SATIŞ GELİRLERİMİZ 11 MİLYON TL

Endüstriyel plantasyon çalışmaları kapsamında ekonomik ömrünü tamamlamış ağaçların yerine daha kaliteli fidanlar dikildiğini aktaran Sümbül, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu durum ekonomiye de büyük katkı sağlıyor. Keşan Orman İşletme Müdürlüğü olarak an itibariyle satış gelirlerimiz 11 Milyon TL. Üretim maliyetlerimiz de 7 milyon TL civarında. Bu miktarlar bölgemize katma değer olarak yansıyor.”