Keşan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nevzat Meriç, dün yaptığı açıklamada, Süt Konseyi’nin belirlediği fiyatlara uyacaklarını belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan gereken açıklamayı beklediklerini bildirdi.

Bazı kooperatiflerin sütün fiyatını 3 kuruş aşağı çektiğini açıkladığını aktaran Meriç, “Ama biz bunu kabul etmiyoruz. Biz Süt Konseyi’nden çıkan karara uymak zorundayız. Şeriatın kestiği parmak acımazmış. Bizim muhatabımız kooperatifler değil. Kooperatiflerin tek başına bazı şeyleri kabul etmemesi lazım. Bizim için konseyden çıkacak fiyatlar geçerli. Kooperatifler, Çanakkale’de 1 Aralık 2015 tarihinde toplantı yapmışlar. Fiyatların 3 kuruş aşağı çekilmesini kabul etmişler. Ama biz bunu kabul etmiyoruz. Artık Allah yardımcımız olsun. İnşallah bakanlık müdahale eder. Şu an üretici zor durumda. Bir çuval yem 50 lira, ekim yapıyorum bana kalıyor 19 lira para. Bununda silajı var, samanı var vs. Şu an tamamen zarardayız. Bir de fiyatlar böyle giderse ne olacak kimse bilmiyor. Sanayici de zararda olduğunu söylüyor. Bakanlığın acilen bir çözüm üretmesini bekliyoruz.” dedi.

Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Pişkin, süt fiyatlarının düşmesinin üreticiler olarak zararlarına olduğunu dile getirerek, “Girdiler, yem ve saman fiyatları yüksek. Bu yüzden üreticiler mağdur durumda. Bakanlığın bu duruma el atıp, bu konuda gereğini yapmasını bekliyoruz.”