Görsel öğelere dayalı hazırlanan sunum öncesinde Uzman Tarım Danışmanı Lütfü Açar, şunları kaydetti: “2009 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mızın serbest tarım danışmanlık oluşumuna izin vererek, bu tarihe kadar tarımsal alanda eğitim ve yayım hizmetlerini yapan bakanlık bu tarihten itibaren yapan ve de yaptıran olmuştur. Bu vesile ile biz de Tarım Danışmanı Osman Tuman ile birlikte sahada yerimizi aldık ve de bu konuda çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Özellikle bizlerden hizmet satın alan üreticilerimizin üretimlerinin her devresini takip ederek doğru ve de kârlı üretim yapmaları konusunda teknik destek vermekteyiz.”

Altıntaş köyünde oluşan istek ve talep doğrultusunda, “Hububat Tarımı” konulu bir bilgilendirme sunumunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Açar, “Ben hububat tarımının dünyada, ülkemizde ve de bölgemizdeki üretimi ve de üretim teknikleri konusunda bilgi vereceğim. Tarım Danışmanı Osman Tuman ve bitki koruma konusunda uzman olan ve de yıllarca il müdürlüğümüz bitki koruma şube müdürlüğünü yürüten Ziraat Yüksek Mühendisi Cevdet Ergün de hububat tarımında hastalıklar, zararlılar ve de yabancı ot konusunda sunumlar yapacaklardır.” dedi.

Toplantının düzenlenmesine katkı sağlayan Köy Muhtarı Hüseyin Mısırlı’ya da teşekkür eden Lütfü Açar, Mısırlı’nın sunumun gerçekleştirilmesine önemli katkısının olduğunu dile getirdi.

“Hububat Tarımı” konulu sunumun içeriğinden de bahseden Lütfü Açar, özetle şunları ifade etti: “Dünya nüfusunun 7.5 milyarı geçtiği günümüzde kim ne derse desin gıda, insanlığın en başta gelen sorunlarının başında yer almaktadır. Geçmiş yüzyılın başlarında gıda maddelerinin üretimi ve verimliliğinin artışı yönünde oluşan görüş birliği son yıllarda etkisini azaltmaya başlamıştır. Günümüzde düşük fiyattan ziyade ürünün temizliği ve güvenilirliği daha çok önem kazanmaya başlamıştır. Bunun doğal bir sonucu olarak da üretici kullanacağı girdiyi çok iyi bilmek durumunda olduğunu bilmelidir. Gerek Dünya’da ve gerekse ülkemizde özellikle buğday üretiminde herhangi bir nedenle azalma olduğunda toplumları da doğrudan etkilemesi kaçınılmaz olacaktır.”

Buğdayın; stratejik olarak da önem arz ettiğini hatırlatan Açar, “Ülke buğday üretimi açısından yeterli olmak ve stoklarında yeterince buğday ürünü bulundurmak zorundadır.” dedi.

Açar, konuşmasının devamında dünyada, ülkemizde, bölgemizde ve de ilimizde, ilçemizde hububat ekilişleri hakkında teknik ve üretim konusunda açıklayıcı bilgiler ile konuşmasını bitirdi.

Daha sonra hububat üretiminde yabancı ot, mantar hastalıkları ve de haşere zaralıları konusunda Tarım Danışmanı Osman Tuman ve Ziraat Yüksek Mühendisi Cevdet Ergün geniş bir sunum yaparak üreticilerin bu konuda dikkatli olmaları konusunda da uyarılarda bulundu.