HABER MERKEZİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Akif Topçu, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) 12. Etap Başvurularının 13 Eylül 2017 tarihi itibariyle resmi gazetede yayınlandığını hatırlatarak şunları kaydetti: “Program kapsamında; Ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarı; yatırım niteliği yeni tesis olan başvurularda 2.000.000 Türk Lirası, yatırım niteliği kapasite artırımı veya teknoloji yenileme olan başvurularda 1.500.000 Türk Lirası, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda ise 1.750.000 Türk Lirası üst limit olarak açıklanmıştır. Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularında ise hibeye esas proje tutarı; kırsal turizme yönelik niteliği yeni tesis olan yatırımlar için 1.500.000 Türk Lirası, diğer yatırım konuları için 500.000 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Hibeye esas proje tutarının %50’sine hibe yoluyla destek veriliyor. Diğer %50’si oranındaki tutarı başvuru sahipleri temin etmekle yükümlü. Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Soğuk hava deposu, Çelik silo, Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, Yenilenebilir enerji üretim tesisleri, Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar ile kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, hibe desteği kapsamında değerlendirilmektedir.”

Topçu açıklamasında, hibeye esas proje tutarı alt limitinin en az 30.000 Türk Lirası olduğunu belirterek, bu limitin altındaki başvuruların kabul edilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Topçu son olarak, son başvuru tarihinin 11 Aralık 2017 olduğunu, proje hazırlamak ve ayrıntılı bilgi almak isteyen Keşan TSO Üyelerinin, 714 11 37 numaralı telefondan Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale’ye ulaşabileceklerini kaydetti.