HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyesi Adnan Vural, TMO ajans amirliğini ziyaret ederek, çiftçilerle görüştü ve Ajans Amiri Ali Gücüyeter’den emanet alımlarla ilgili bilgi aldı. Hüseyin Boyalık, bölgede buğday hasadının sürdüğünü belirterek, “Toprak mahsulleri ofisi de üzerine düşen görevi yaparak bugün emanet usulü buğday alımına başladı. Buğday alımları piyasa bir denge oluşturacak. Çiftçimiz hiçbir zaman devletimiz tarafından yalnız bırakılmayacak. Buğday taban fiyatı da kısa sürede açıklanacak. Geçen yıla göre yüzde 10’un üzerinde bir fiyat olacağını düşünüyoruz. Atatürk’ün de dediği gibi, köylü milletin efendisidir. Yani çiftçi milletin efendisidir. Buğday üreticisi para kazanacak. Telaffuz edilen verim rakamları da güzel. Verimi arttırırsak ve toprak mahsulleri ofisi de alımlarına devam ederse buğday üreticisi zor günler geçirmeyecek. Çiftçiye verilen önem ve destek Ak Parti döneminde büyüktür. Biz üreten insanın her zaman yanındayız.” dedi.

Ajans Amiri Ali Gücüyeter de, emanet alımların internet üzerinden randevu sistemiyle yapılacağını ifade ederek, “Günlük 800 ton alım yapacağız. Şu an 25 bin ton kapasitemiz var. Hayırlısıyla verimli ve kazançlı bir alım dönemi geçireceğiz. Çiftçimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

ZİRAAT ODASINDAN ZİYARET

Daha sonra Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu, TMO Keşan Ajans Amirliği Müdürü Ali Gücüyeter’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Mangır, “2017 buğday hasat sezonumuz bugün itibari ile açıldı. Bütün çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bu yıl geçen yıldan farklı olarak, üretim ve kalite yüksek. Bu yıl kalitenin artmasının sebebi, yağışların zamanında ve bol miktarda düşmesidir. Bu açıdan üreticinin yüzü gülüyor. Fiyat konusunda tabi endişemiz var. Malum buğday üreticisinin maliyetleri yüksek. Maliyetler yüksek olduğu için de beklentimiz var. Birde buğdayda verilen destek 2009 yılından beri 5 kuruş olarak devam ediyor. Devletimiz bu konuda da iyi bir şey düşünür.” dedi. Ziyaret sohbet şeklinde bir süre daha devam etti.