Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Ahmet Karaağaç, ayçiçeği fiyatının açıklanmaması ve piyasada geçen yıldan düşük olarak oluşan fiyatlar nedeniyle tepki gösterenlerin “aceleci davrandıklarını” iddia ederek, Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin (Trakya Birlik), ortaklarını mağdur etmeyecek bir politika uygulayacağına inandığını bildirdi.

2000 yılına kadar üretici birliklerinin, çay, zeytin, fındık ve ayçiçeği gibi ürünlerin en büyük alıcısı konumunda  olduklarını, bu birliklerin yanlış idare, fiyat alım politikaları yüzünden yıllarca zarar ettiklerini ve ayçiçeğinin 2000 yılından itibaren devlet desteklemesinden çıkarıldığını hatırlatan Karaağaç, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Ayçiçeği fiyatları bugün serbest piyasa şartlarında belirlenmektedir. Devlet bütün birlikler gibi Trakya Birlik’i de özerk  kıldı. “Zarar ederseniz karışmam” dedi. Dolayısıyla sorumluluk birlik yönetimlerindedir. Trakya Birlik Yönetim Kurulu 2012/2013 iş yılı ayçiçeği geçen yılki avans  alım fiyatını %40 standart yağ oranları için 1,4 TL / ton olarak %45 yağ oranı içinse 1,505 TL/ton olarak belirlemişti. Bu fiyatlar geçen yıl 24 Ağustos’taki yönetim kurulu toplantısında açıklanmıştı. Trakya Birlik 2001/2002 yılından itibaren ayçiçeği alımlarında avans fiyat uygulamaktadır. Birliğin avans açıklamasının nedeni piyasaların açıklanan avans fiyatının altına düşmesinin engellenmesi ile alınacak tedbirlere bağlı olarak üretici lehine gelişen fiyatlar doğrultusunda üreticinin eline geçen fiyatın arttırılmasına olanak sağlamaktır. Trakya Birlik çiftçilerimizin kurduğu bir birliktir, yöneticileri de çiftçidir. Şimdiye kadar aldığı kararlar da çiftçimizin mağduriyetine yol açmamıştır. Bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi ortaklarını mağdur etmeyecektir. CHP’li milletvekilleri ve parti yöneticileri her durumda olduğu gibi bu durumdan da aceleci davranarak kendilerine vazife çıkararak çiftçimizin kafasını karıştırmaya çalışmaktadırlar.”

p>7� p<X5" 0�>

BİR DİZİ GÖREV VE SORUMLULUKLAR VAR

“90 Gün Çalışması”nın hem idari hem de tıbbi hizmetler olarak çok sayıda ve hemen başlanması gereken bir dizi görev ile sorumluluk aşamalarından oluştuğuna da değinen Nurettin Alparslan, idari hizmetlere örnekler vererek şunları söyledi: “Yaka Kartlarının Takılması, 90 Gün Çalışmasının Web Sitelerinde Duyurulması, Görev Tanımlarının Yapılması, Personel ve Hasta Tuvaletleri Ayrımının Kaldırılması, Hastane Resimlerinin Derlenmesi, Bebek Bakım Odalarının Kullanılır Durumda Tutulması, Çalışanların E-Posta Adreslerinin Bildirilmesi, Hasta ve Çalışanların Memnuniyet(sizlik) Sebeplerinin Araştırılması, Kabulde Selamlama ve Geçmiş Olsun Cümlesinin Standart Hale Getirilmesi, Taburcu Olan Hastaların Evde Ziyaret Edilmesi.”

Alpaslan, tıbbi hizmetler olarak adlandırdığı çalışmaları da şöyle anlattı: “Hasta ve Yakınlarına Taahhütlerin Deklerasyonu, Yoğun Bakım, Acil Servis Değerlendirme Raporu, Yaşlı ve Engellilere Yönelik Düzenlemeler, Laboratuvar Hizmetleri, Ameliyathane Değerlendirme Raporları”

AFYONKARAHİSAR’LA EŞLEŞTİK

Alparslan, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği ile Afyon Karahisar Kamu Hastaneleri Birliği’nin eşleştiğini bu anlamda örnek hizmetlerin yapılması adına karşılıklı diyalog ve ziyaretlerin yakın zaman içinde başlayacağını da bildirdi.