HABER MERKEZİ
Akca, bölgede yapılacak sulu tarım ile Türkiye ekonomisine 3 milyar 264 bin 800 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

DSİ, Trakya bölgesinde Mayıs ayında başlayan sulama sezonu ile hedeflenen çalışmalarını açıkladı. DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, tarım arazilerinin suya kavuşması amacıyla DSİ’nin çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Trakya bölgesinde 2022 yılı sulama sezonunun Mayıs ayında başladığına dikkat çeken Akca, "Trakya‘da toplam 761 bin 974 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2022 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 3 milyar 992 milyon 264 bin 800 TL katkı sağlanması hedefleniyor" dedi.

Çiftçilere bol ve bereketli bir sulama sezonu dileyen Akca, "Bizler DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz" diye konuştu.