HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürü Olcay Karbuz, İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar ve üreticiler, çiftçi Hasan Yavaş'a ait tarlada hasada katılarak incelemelerde bulundu. 

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, çeltik hasadının tüm bölgeye hayırlı olmasını dileyerek, "2020 üretim sezonunda, ülkemizdeki çeltik üretiminin yüzde 43’ü Edirne ilimizde ve yüzde 19’lık kısmı ise İpsala ilçemizde gerçekleştirilmiştir. Pirincimiz, İpsala pirinci sofralarda birinci sloganıyla ünlenmiş, coğrafi işaretiyle bölgemize ait bir marka olarak tescillenmiş olmasının yanı sıra, ülkemiz genelinde bir ilçede toplu halde ekimi gerçekleştirilen en yüksek ekim alanlarına sahip bir tarım ürünüdür. Yıl boyunca İpsala'mızda çeltik ekim alanları toplamda 210 bin dekar düzeylerine ulaşmış ve böylece yeni bir Türkiye rekoru daha ilçemizde kırılmıştır" dedi.  

PAZAR DEĞERİ YÜKSELİYOR

İpsala’da üretilen pirinçlerin satış ve pazarlama sürecinin ülke genelinde büyük bir pazar değeriyle gerçekleştiğini ifade eden Güngör, "Yoğun olarak bölgemizde yetiştirilen Luna, Cammeo, Osmancık, Rekor, Baldo ve benzeri çeşitlerin ülke genelinde ciddi bir tüketici talebiyle karşılanıyor oluşu, uzun yılların tecrübesiyle üretilen beyaz altın pirinçlerimizin lezzeti ve kalitesiyle kendisini ispatlamış olmasının doğal bir sonucudur. Pirincimiz her yıl arazi, verim, kalite ve pazar değeri açısından yükselmeye devam eden önemli bir milli servettir, bu duygu ve düşüncelerle üreticilerimize bereketli bir üretim sezonu dileklerinde bulunuyor, hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" diye konuştu.