KTB (Keşan Ticaret Borsası) Meclis Üyesi ve Keşan Canlı Hayvan Pazarı Sorumlusu Vahittin Ceylan, dün yaptığı açıklamada, hayvan piyasasına dair değerlendirmelerde bulunurken, kurbanlık büyükbaş hayvanlarda baskül fiyatının 13-14 TL, küçükbaşta ise 12-13 TL civarında olmasını beklediğini kaydetti.

FİYATLARDA PEK DEĞİŞİKLİK YAŞANMADI

Türkiye hayvan piyasasını değerlendiren ve bu ay içerisinde hayvan pazarının açılacağını belirten Ceylan, “Geçen seneki fiyatlarla bu seneki fiyatlar arasında pek bir değişiklik yaşanmadı. Büyükbaş kurbanlık hayvan baskül fiyatlarımız yaklaşık 13 - 14 TL arasında, küçükbaş hayvan baskül fiyatı da 12-13 TL arasında pazarlanmaktadır.” dedi.

PİYASA CANLI OLACAK

Canlı hayvan piyasasının kurbandan sonra aynı fiyatlarda seyredeceğini ifade eden Vahittin Ceylan, şunlar söyledi: “Herhangi bir düşme yaşanmayacaktır. Rusya’ya sebze, meyve, beyaz et ve yumurta ihraç edilmektedir. Kırmızı etin de ihracatının yapılacağı söyleniyor. Türkiye nereden nereye geldi. Artık et İhracına de başlayacağız. Gözlemlediğim kadarıyla hayvan piyasası canlı kalacak. Türkiye’de etin üretiminde herhangi bir karışım yapılmıyor. Sucuk, salam, sosis doğal bir şekilde üretiliyor. Karışım olmadığı için de tüketiciye güvenli geliyor. Karışım olmaması neticesinde sağlıklı bir besin kaynağı ortaya çıkıyor. Tüketici ürünü ilk önce sağlık açısından değerlendiriyor,  daha sonra fiyatına bakıyor. Türkiye’de imalatta karışım olmadığı müddetçe fiyatlar düşmeyecektir. Ancak baktığımızda son günlerde bazı ürünlerin ithali gündeme oturdu.”

BÜYÜKBAŞ DAHA ÇOK İLGİ GÖRÜYOR

Vatandaşların eskisi gibi küçükbaş kurbanlık almadığını dile getiren Ceylan, “Büyükbaş daha çok ilgi görüyor. Piyasa İstanbul ve diğer illerde de canlı. Kurban satışlarının bu yıl olumlu yönde gerçekleşeceğini düşünüyorum. Vatandaşların da yetiştiricilerin de panik yapmasına gerek yok. Fiyatlar da normal seviyede seyredecek. Hiç kimse fırsatçılığa yeltenmesin. Herkes zamanında aldığı veya kurbanlarından gerektiği şekilde faydalanacaktır.” şeklinde konuştu.

Vahittin Ceylan, Kurban Bayramı öncesinde Canlı Hayvan Pazar’ında gereken önlemlerin KTB tarafından alındığını ve vatandaşlara en iyi hizmetin verileceğini söyledi.

Ceylan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden aldıkları bilgiye göre hayvan pazarlarının bu ay içerisinde açılacağı bilgisine ulaştıklarını da sözleri ekledi.