HABER MERKEZİ

Vektör mücadelesinde fiziki çalışmaların tüm yıl devam ettiği belirtilen açıklamada, “Mücadelemizde sivrisineğin uçmasına engel olmaya çalışıyoruz. ULV (Sisleme) ile mücadele sivrisinekte çok etkin bir yöntem değildir. Mücadelemize larva halinde iken yoğunluk vererek daha başarılı sonuçlar almaktayız. Bu çalışmalarımızda dere ıslahları önemli bir yer tutmaktadır. Halkımız da bu mücadelede günlük yaşamlarındaki küçük ayrıntılara dikkat ederek bizlere yardımcı olabilirler. Atılan çöp poşetinin ağzını bağlayarak, çöp konteynırlarının kapaklarını kapatarak, açıkta su bırakmayarak, yetiştirilen çiçeklerin saksı diplerinde su birikintisi oluşmasını önleyerek, su ve kanalizasyon patlaklarını belediyemize bildirerek çalışmalarımıza yardımcı olabilirsiniz.” denildi.

SATIN ALMAK YERİNE SAHİPLENİN

Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, sahipsiz hayvanlarla ilgili yürütülen çalışmaları da aktararak, şunları söyledi: “Sahipsiz sokak hayvanları sahipsiz değildir hepimizindir. Unutmayalım ki  ‘Yaşam hayvanlarla daha güzeldir’ ve ‘sahipsiz sokak hayvanları da mahallelerimizin birer sakinidir.’ Onlar bize emanettir ve her zaman yanlarındayız. 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve uygulama yönetmeliğince sahipsiz sokak hayvanlarını rehabilite (Kısırlaştırma, aşılarını tamamlama, küpe ve cip takımı) işlemlerinden sonra sahiplendirmeye çalışıyoruz. Sahiplendirilemeyen hayvanları öncelikli olarak alındıkları yerlere bırakıyoruz. Ancak gerekli görüldüğü zamanlarda farklı yerlere de bırakılmaktadır.  Şirin dostlarımız için şehir merkezimizde ve Yayla sahilinde su ve mama odakları oluşturduk. Şehir merkezindeki su ve mama odaklarının yerlerini daha da arttırmaktayız. Erikli sahilde yeni su ve mama odak yerler oluşturmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Hayvan severler bu oluşturduğumuz mama odaklarına mama bırakarak beslenmelerine yardımcı olabilirler. Hayvanları satın almak yerine barınaklardan ücretsiz bir şekilde sahiplenin.”

SEMİNERLER

Müdürlüğün diğer çalışmalarını da aktaran yetkiler, şunları aktardı: “Müdürlüğümüzce bu fiziki çalışmalarımızın yanında kültürel bilinçlendirme çalışmalarına da hız verilmiştir. İlköğretim öğrencilerine okullara gidilerek 9 okulda 681 öğrenciye ulaşılmıştır. Ayrıca vektör ve sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili el broşürleri dağıtılmış, belediyemizin girişine panolara bilgilendirme broşürleri aşılmıştır. Şehir merkezimizdeki çeşitli yerlerde bulunan bilbordlarda da bilgilendirme çalışmalarımız yer almıştır. Müdürlüğümüz tüm personelimiz ile mesai merhumu tanımaksızın hizmet kalitemizi arttırarak çalışmalarımıza devam edecektir.”