HABER MERKEZİ

Konuyla ilgili olarak şu ifadelere verildi:

“Ailelerin küçük bireyleri olan 2. Kademe öğrencilere verilen seminerin amacı; hayvan korkularını yenmelerine yardımcı olmak, ailelerin ve toplumun sokak hayvanlarına karşı olan olumsuz davranışlarını değiştirmek, sokak hayvanları ile çocukların ve toplumun doğru bilgiler sayesinde, sorunsuz bir şekilde beraberce yaşanabileceğine vurgu yapılmıştır. Öğrencilere 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hakkında da bilgi verilerek, sokak hayvanlarının kanunlarla korunduğu, kanunlara istinaden sokaktaki hayvanların haklarının olduğu, evinde hayvan besleyenlerin hayvanlarına ve topluma karşı besledikleri hayvanlarından dolayı sorumluluklarının olduğuna dikkat çekildi. Sokak hayvanlarının toplumun bir parçası olduğu, onlarında birer mahalle sakini olduğu, hayvanları severseler hem hayvanları hem de kendilerini mutlu edebilecekleri anlatıldı.

Müdürlüğümüzün diğer mücadele alanı vektör mücadelesi hakkında da, sineklerin, sivrisineklerin üremesinin engellenmesi için yapılması gerekenler, fiziki mücadelenin biyosidal ürünler ile yapılan mücadeleden daha etkin ve sağlıklı olduğu, ULV (Araç Üstü Sisleme) yönetimin etkin bir yöntem olmadığı vurgulandı.

Belediyemizce yapmış olduğumuz kültürel etkinliğimizle,  toplumdaki bireylerin genç yaşlardan itibaren bilinçli toplum olmalarına yardımcı olmak. Bilinçli ve farkında olan bir toplum için her konuda olduğu gibi eğitim ile sağlanabilir. Bunların yanında Belediyemizce Sokak hayvanları ve vektör mücadelesi ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında da bilgi verildi. Kültürel mücadele çalışmalarımız 2017 yılında başlamış olup önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. 2018 yılında Ahmet Yenice, Ali Kale ve Kardeşleri, Rasim Ergene, Yekta Baydar ve Cumhuriyet Ortaokulları 6. Sınıflarına eğitim verilmiştir.”