HABER MERKEZİ

ABD'NİN DE İŞTAHI KABARIYOR

Türkiye’nin üç yıl aradan sonra Amerika’dan süt ürünleri ithal edeceğini hatırlatan Yatıkçı, “Amerika Tarım Bakanlığı’nın raporuna göre üç yıldan beri sertifika sorunu nedeniyle yapılamayan süt ürünleri ithalatı bu sorunun ortadan kalkması ile yeniden başlatılacak.2014 yılında ABD’ den gerçekleştirilen süt ürünleri ithalatı 24 milyon dolar iken, yeni bir sertifika üzerinden varılan antlaşmaya göre, bu ithalat hacminin daha da artacağı öngörülüyor.  Her yıl yaklaşık 213 milyon dolar değerinde süt ürünleri ithal eden bir ülke olmamız sebebiyle ABD’nin de iştahı kabarıyor.”

BAŞKA ÜLKELERİN ETİNE, SÜTÜNE, BUĞDAYINA MUHTAÇ HALE GETİRİLDİK

Türkiye’nin AK Parti iktidarı sayesinde üretimden tamamen ithalata dayalı tüketim ekonomisiyle yönetilir hale getirildiğini söyleyen Yatıkçı, “Dört mevsimi yaşayan coğrafyaya sahip bir ülke olarak, daha önce kendi kendini besleyen dünyada ki sayılı 7 ülkeden bir tanesi konumunda olan Türkiye, AKP iktidarı sayesinde üretimden uzak tamamen ithalata dayalı tüketim ekonomisiyle yönetilir hale getirildi. Köylerimizde yaşayan üreticilerimize devlet tarafından gerekli olan destek sağlanamadığı için çiftçi çok zor durumda.  1990’lı yıllarda çalışan nüfusun %50 si tarım sektörü ile uğraşmaktaydı. Bugün ise toplumun %78 kentlerde yaşıyor. Kentleri besleyen köylümüz toprağını terke zorlanarak şehir göçüne itiliyor dolayısıyla kentte kendine yaşam arayışı içerisinde, şehirsel yaşamın ortasında zorluklar içerisinde kaybolup gitmeye mahkum bırakılıyor. Bu kadar verimli topraklarımız ve ovalarımız varken, son 17 yıldır AKP iktidarı döneminde başka ülkelerin etine, sütüne, buğdayına muhtaç hale getirildik.” diye konuştu. 

ELİMİZDEN GELENİ HEP BİRLİKTE YAPMALIYIZ

CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı son olarak şunları söyledi: “Girdi maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle kendi toprağını işleyemeyen köylüye, hazine arazilerinin ecrimisil kira bedelini %50 indirimle 10 yıllığına kiralanabileceğini müjdeli bir haber olarak vermek köylü ile alay etmektir. Beton yığınlarına yapılan ölü yatırımlarla ülkenin kalkınmasını planlayan AKP iktidarı dersine iyi çalışmalı… Tarım ve Hayvancılığın geliştirilmesi için biran önce önlemler alınmalı, üreticiye faizsiz krediler  denetimli ve kontrollü olarak verilmeli, gençleri kırsal alanda tutabilmenin yolları aranmalı ve bununla ilgili yeni projeler üretilerek hayata geçirilmeli. Tüketici bir toplum olmaktan uzaklaşıp, üretime ağırlık verilerek biran önce ülkenin kalkınması için elimizden geleni hep birlikte yapmalıyız.