Yazlıkçılar, süs bitkilerini Fidanlık’tan alıyor.
 Keşan Orman Fidanlık Şefliği Orman Mühendisi Özlem Özmen Uyulgan, yaz aylarının ve deniz sezonunun başlamasına bağlı olarak; Saros Körfezi’nde yazlığı bulunanların, her yıl olduğu gibi bu yıl da bahçe ve süs bitkileri satın aldığını söyledi.

Mühendisliğin fidan satışlarında, cuma günleri belirgin bir artış olduğunun altını çizen Uyulgan, başta gül, oya, hanımeli, şimşir, iğde olmak üzere, mavi servi, kızıl çam, mazı, akçaağaç gibi toplam 35 çeşit bodur bitkinin tercih edildiğini söyledi.

FİYATLAR

Özlem Özmen Uyulgan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genelde 20 - 30 metrekarelik yazlık bahçelere dikilen fidanlar, bodur olmak zorunda.

Satış fiyatlarımız şöyle: Mavi servi 2.20 TL, kızılçam 2.40 TL, mazı 2.50-35.00 TL arası, akçaağaç, çınar, katalpa, erguvan gibi yapraklı bitkiler 2.00-23.00 TL arasında değişiyor. Fidanlık’taki fiyatlarımız ucuz sayılır. Stoklarımız, yazlıkçıların ihtiyacını karşılayacak düzeyde. Zaten yıllık üretim programımızı başarıyla gerçekleştirdik. Şu anda bakım çalışmaları devam ediyor. Fidan satışı dışında, sulama, çapalama ve diğer işleri yürütüyoruz.”