AYGÜL KONAR

Konu ile ilgili açıklama yapan Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li eski üyesi ve aynı zamanda hububat üreticisi Mehmet Ali Yetim, desteklenmenin kalan %30’luk kısmının, üreticiye ne zaman ödeneceğini sordu. 

“ÖDEMELERİMİZİN %30’U KESİLDİ”

Konu ile ilgili yetkili kurumların ve siyasilerin herhangi bir çabası olmadığını düşündüğünü belirten Yetim, şunları söyledi: “Ayçiçeklerin desteklemesi gibi ciddi bir problemimiz var. Ödemelerimizin %30’u kesildi. Aradan bir ay geçmesine rağmen kesilen %30’luk tutarlarımız hala ödenmedi. Kimsenin sesi çıkmıyor. Üstelik bu insanların hak etmiş oldukları bir destekleme. Devletin vermiş olduğu bir ekstra destekleme de değil. Bu konuda kimse elini kolunu kıpırdatmıyor. Ziraat Odası, çiftçi kuruluşları ya da siyasilerden konu ile ilgili bir açıklama görmüyorum. Kırsal kesim siyasileri ilgilendirmiyorsa en azından çiftçi kuruluşları bu konuyu önemsemeli.”  

“KÖYLÜ KAZANMAZSA, KEŞAN’DAKİ ESNAF DAHA ÇOK BEKLER”

Yetim, Üretici yüzde yetmişi ödenen ama yüzde otuzu hala ödenmeyen desteklemelerin bir an önce ödenmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: Üretici bekliyor. Parayı pul ettiler. İnsanın alacağı 1000 liranın 300’ünü vermedin. 700’ünü verdin. 300 lirayı şimdi insanlar ne yapsın? 700 liradan da bir şey anlamadı. Parça parça gelen paranın kime ne hayrı olacak? Ben bu konuda birilerinin bu kadar vurdumduymaz olmasını istemiyorum. İnsanlarda bir sessizlik hakim. Yeri geldiği zaman insanlar ‘köylüyüm’ diyor ama köylüyü takan yok, köylüyü düşünen yok. Köylü kazanmazsa, çiftçi kazanmazsa, Keşan’daki esnaf daha çok bekler. Daha çok kepenk kapatır. Köylü desteklenmezse esnaf nasıl kazansın?”

“BİRAZ ÇİFTÇİNİN CEBİYLE İLGİLENSİNLER”

Mehmet Ali Yetim, seçilmiş kişilerin yaptıkları hizmetlerin reklamını yapmalarının doğru olmadığını, yapılanların zaten yapılması gereken hizmetler olduğunu belirterek açıklamasını şöyle tamamladı: “Seçilmiş bir insan görev yapmalı diye düşünüyorum. Çıkıp da medyada köylere taş döşedik, şunu yaptık, bunu yaptık diye reklam yapmaktansa biraz çiftçinin cebiyle ilgilensinler. Yerelde de genelde de bu böyle. Reklam işlerinin bitmesi lazım çünkü zaten bu yapılanlar yapılması gerekenler. Reklamı yapılacak şeyler değil.