Yılın ilk arpası dün Keşan Ticaret Borsası’na geldi.

Keşan İstasyon Mahallesi çiftçilerinden Sadullah Uzdilli’nin getirdiği bin 800 kilogram arpa, 75 kuruştan başlayan salon satışı sonucunda Özevren Yem Şirketi adına Ali Gürer tarafından kilogramı 2 TL’den alındı.

Saat 11.30’da yapılan salon satışına, Keşan TB Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, bazı yönetim kurulu üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, Keşan Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Ali Gücüyeter, Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şen, 285 Sayılı Keşan Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi Müdürü Mehmet Ali Başak ve tüccarlar katıldı.

KAYMAZ: HASAT MEVSİMİ ÜLKEMİZE BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN

Satıştan önce bir konuşma yapan TB Meclis Başkanı Kaymaz, “Bereketin simgesi olan ilk ürünün sembolik salon satışına hoş geldiniz.” dedi. Kaymaz sözlerini şöyle sürdürdü: İnsan olmanın gereği, bizlere bağış edilen bu topraklarda üretim yapmak ve yapılan üretime sahip çıkmak hepimizin vazifesidir. Öncelikle bizlerin burada olmamızı sağlayan bölgemizdeki ve Türkiye’deki tüm üreticilerin gösterdiği emeklerine, üretimlerine Keşan TB adına saygı duyuyorum. Yeni hasadın bölgemize ve ülkemize hayırlı, uğurlu ve bol bereketli olmasını diliyorum.”

ARTTIRMA 75 KURUŞTAN BAŞLADI

Arpa ürünü, 75 kuruştan sembolik olarak açık arttırmaya sunulurken, kıran kırana yapılan açık arttırmada, Özevren Yem Şirketi adına Ali Gürer kilogram başına 2 TL vererek Sadullah Uzdilli’nin getirdiği bin 800 kilogram arpa ürününü aldı.

UZDİLLİ: 4 DÖNÜMDEN BİN 880 KİLO MAL ALDIM

Satışın ardından, üretici Uzdilli’ye, plaket ve 50 litrelik mazot fişi hediye edilirken, Keşan Ziraat Odası adına Hasan Şen de üreticiye bir adet küçük altın hediye etti. Sadullah Uzdilli, ürünün elde edildiği yerin 4 dönüm olduğunu bildirerek, dönümde 450 kilograma yakın bir verim elde ettiklerini ve bu oranın, ekim yapılan yere göre iyi olduğunu söyledi.

Öte yandan, satılan ürünün, rutubet oranının %11,1, hektolitre oranının 57,3, protein oranının 9,9 olduğu bildirildi.

ÇARŞIDA İŞYERLERİNİN ÖNÜNE SAÇILDI

İlk arpa ürünü, bereket getirmesi için daha sonra Keşan Ticaret Borsası görevlileri tarafından davul zurna eşliğinde çarşı merkezinde bulunan işyerlerinin önüne saçıldı.