Yörük: “Üreticilerimize bol ürünlü ve bereketli bir yıl geçirmelerini dilerim”

 

 

KTB (Keşan Ticaret Borsası)’ye dün getirilen yılın ilk buğdayı, açık arttırmayla 1,60 TL’den satıldı.

Saat 10.30 sıralarında KTB Satış Salonu’nda başlayan satış törenine; Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Olcay Karaman, Toprak Mahsulleri Ofisi Keşan Ajans Amiri Ali Gücüyeter, S.S. 326 Sayılı Keşan Tarım Kredi Kooperatifini temsilcisi, Keşan Ticaret Borsasının bazı yöneticileri ile alıcı firma yetkilileri katıldı.

Satış öncesinde konuşan Kaymaz, ilk hasadı arpa ürünü ile yaptıklarını belirterek, “Bugün de burada Maltepe Köyü’nden bir üreticimiz buğday hasadını yaparak buraya getirdi. 2014 yılı buğday hasadımız tüm bölgeye hayırlı uğurlu olsun. Umarım bu yıl bol bereketli bir yıl olur.” dedi.

İLK BUĞDAYI HABİL ATAMAN ALDI

Necmi Kaymaz’ın konuşmasının ardından KTB Başkanı Yusuf Yörük, şunları söyledi: “İlk buğdayımız üreticimiz tarafından borsamıza getirildi. Kendisini tebrik ediyoruz. İnşallah bundan sonra biçilecek olan buğdaylarımızın kalitesi yüksek oranlarda olur. Üreticilerimize bol ürünlü ve bereketli bir yıl geçirmelerini diler, hasat dönemimizin hayırlı olmasını temenni ederim.”

Ardından yapılan açık artırmada; Maltepeli üretici Barış Çakırcı’ın getirdiği 652 kilogram buğday, 0,75 TL’den açık artırmaya sunulurken, kilogramı 1,60 TL fiyatla Erman Tarım Ürünleri Sahibi Erman Yörük tarafından satın alındı.

Açık artırmanın ardından, Çakırcı’ya plaket verildi ve Borsa adına 50 litrelik mazot fişi ile Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyesi Olcay Karaman tarafından oda adına bir çeyrek altın hediye edildi.

Karaman da konuşmasında, tüm bölge çiftçilerine bol hasatlı günler diledi.