Keşan Bahçeköy çitçilerinden Mehmet Fişek’in yetiştirdiği flamura 85 cinsi yılın ilk buğdayı dün Keşan TB’ye (Ticaret Borsası) geldi. Sembolik salon satışındaki açık artırma kilosu 80 kuruştan başladı. Yılın ilk buğday ürünü 1,11 TL’den Erman Tarım Ürünleri adına Erman Yörük tarafından alındı.

Saat 11.30’da başlayan salon satışına, Keşan TB Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, bazı Yönetim Kurulu üyeleri, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, Keşan Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilisi Resmiye Çilli, Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatif Müdürü Mehmet Ali Başak, Keşan Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Hasan Yıldız, Barağı Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Ramazan Aksoy ve tüccarlar katıldı.

KAYMAZ:  2015 YILI BUĞDAY SEZONU HAYIRLI OLSUN

Satıştan önce açıklama yapan ve tüm katılımcılara “Hoş geldiniz” diyen Kaymaz, “Bildiğiniz gibi yılın ilk arpa satışını 5 Haziran 2015 tarihinde salonumuzda gerçekleştirdik. Bugün de bölgemizde ticaretimizin arkasında olan ürünlerden buğday ürünümüz borsamıza geldi. Bugün burada sembolik satış yapacağız. Üreticilerimiz ve değerli tüccarlarımız bir araya gelerek, ürünün kalitesine ve randımanına göre fiyat belirleyecekler. Keşan TB Meclisi adına katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. 2015 yılı Buğday sezonun üreticimize, çok değerli üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi.

Daha sonra TB personeli Hüseyin Alpu’nun ürün takdiminin ardından alıcılara numune dağıtılarak satışa geçildi. Üretici Mehmet Fişek’e ait 1600 kg buğdayı, Erman Tarım Ürünleri adına Erman Yörük kilosu 1,11 TL’den satın aldı. Satışın ardından Mehmet Fişek’e plaket, 50 litrelik mazot fişi ve Ziraat Odası tarafından çeyrek altın hediye edildi.

Satışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökhan Kıyım ve Necmi Kaymaz, toprak tahlilinin önemine dikkat çekerek, bölgede toprak tahlilinin yeteri kadar yapılmaması nedeniyle verim ve randıman açısından sıkıntı yaşandığını söylediler.