Edirne il ve ilçelerindeki ziraat odalarının başkanlarının geçen cuma günü Keşan’da yaptığı toplantıda alınan kararlar, ertesi gün basın aracılığıyla kamuoyuna açıklandı.

Edirne İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve İpsala Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Darcan’ın başkanlık ettiği ve ev sahipliğini Keşan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şen’in yaptığı toplantıya; Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yorulmaz, Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Karamolla, Lalapaşa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Gültel, Meriç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Uluçay, Enez Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karaca, Havsa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Taner Türk katıldı.   

Hüseyin Darcan tarafından toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada; ayçiçeği için açıklanan referans fiyatının 675 Dolardan 900 Dolara yükseltilmesi, ayrıca, 24 kuruşluk destekleme priminin 40 kuruşa çıkarılması ve ithalatın ocak ayına kadar engellenmesi gerektiği kaydedildi. Açıklamada; “Bu anlamda geçen yıla istisnadan piyasada oluşan fiyatlarda %30 ve %35 oranında farklılıklar vardır. Eğer yukarıda talep ettiklerimiz uygulanırsa, bir nebze de olsa mağduriyetimiz giderilecektir. Yukarıda alınan kararların gerekli mercilere bildirilmesine oy birliği ile karar verildi.” denildi.